Subiect "Concediu fara plata" Deschis de Stefana Tudor la data: 11/10/2025 5:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Concediu fara plata
Scris de: Stefana Tudor la data: 11/10/2025 5:12am
Gen: F
Data nasterii:13.07.1967
Stagiul de cotizare:stagiu de cotizare contributiv 37 ani 2 luni si 12 zile,concediu pre si postnatal octombrie 2001-februarie 2002 3 luni si 14 zile,spor grupa de munca II 1 ani si 6 luni.
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua!

In perioada 1985-1990 am fost sudenta la seral si am beneficiat de 142 zile concediu fara plata, pentru studii. Se poate cumpara vechime pentr aceasta perioada pentru a iesi la pensie in conformitate cu art 56 din legea 360?

Multumesc!
Re: Concediu fara plata
Scris de: GicaH la data: 11/10/2025 7:45am
Stefana Tudor :
Gen: F
Data nasterii:13.07.1967
Stagiul de cotizare:stagiu de cotizare contributiv 37 ani 2 luni si 12 zile,concediu pre si postnatal octombrie 2001-februarie 2002 3 luni si 14 zile,spor grupa de munca II 1 ani si 6 luni.
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua!

In perioada 1985-1990 am fost sudenta la seral si am beneficiat de 142 zile concediu fara plata, pentru studii. Se poate cumpara vechime pentr aceasta perioada pentru a iesi la pensie in conformitate cu art 56 din legea 360?

Multumesc!

Și eu am fost in aceasta situație cu 93 de zile concediu de studii echivalent cu concediu fără salariu, dar perioada înscrisă în carnetul de muncă era cea a cursurilor la seral din anul în care am cerut prima data concediu de studii terminând cu plecarea de la firma angajatoare.
Mi s-au tăiat ultimele 4 luni de activitate, cu toate că în acea perioadă nu am avut concediu de studii.
Cred că se poate, dar acea perioadă se va suprapune cu cea înscrisă în carnetul de muncă.
Scris de: la pensie la data: 11/10/2025 8:47am
Puteti incheia contracte de asigurare sociala conform prevederilor articolului 6 alin (3) pentru perioade trecute, dupa varsta de 18 ani, in care nu ati realizat stagii de cotizare contributive sau asimilate pentru completarea stagiului de cotizare necesar obtinerii pensiei pentru limita de varsta conform articolului 56 din legea pensiilor 360/2023.
Scris de: Stefana Tudor la data: 11/10/2025 11:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sa inteleg ca pot cumpara lunile de concediu fara plata, desi erau acordate ptr studii, in perioada unui contrqct de munca?
Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 11/11/2025 2:29am
Art 6 alin (3) din legea pensiilor prevede ca se poate incheia contract de asigurare sociala pe perioadele in care nu s-a realizat stagiu de cotizare si pe perioada concediului fara plata nu s-a realizat stagiu de cotizare daca acesta este evidentiat in documentele depuse la dosar.
Ramane sa stabiliticu personalul Casei de pensii perioadele contractului de asigurare sociala in functie de evidenta perioadelor de concediu fara plata.
Scris de: GicaH la data: 11/11/2025 5:20am
la pensie :
Art 6 alin (3) din legea pensiilor prevede ca se poate incheia contract de asigurare sociala pe perioadele in care nu s-a realizat stagiu de cotizare si pe perioada concediului fara plata nu s-a realizat stagiu de cotizare daca acesta este evidentiat in documentele depuse la dosar.
Ramane sa stabiliticu personalul Casei de pensii perioadele contractului de asigurare sociala in functie de evidenta perioadelor de concediu fara plata.

Tocmai asta este problema, căci angajatorii de dinainte de 2001, scriau în carnetul de muncă perioada în care erai student la seral si care erau specificate numărul de zile lucrătoare de concediu de studii, fără a se arăta/specifica exact perioadele, căci se luau la cererea studentului doar în perioadele de sesiuni de examene.
Nici-un angajator din acea perioadă(care în general erau firme de stat)nu specifică acest lucru în adeverințe, doar CJP la pensionare taie automat ultima perioada lucrată, transformând zilele lucrătoare în zile
calendaristice, ceea ce mi se pare incorect, căci acea perioadă a fost în general cea mai bine plătită.
Scris de: Stefana Tudor la data: 11/11/2025 7:03pm
la pensie :

Multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1