Subiect "Re: Pensia anticipata partiala" Deschis de la pensie la data: 11/25/2008 2:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Pensia anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/25/2008 2:11pm
Pentru Oprea Aurica
Pentru un raspuns sigur trebuia sa ne precizati genul deoarece dupa nume fara semne diacritice putem sa-l consideram femeie sau barbat. Noi il consideram barbat.
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere dv aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 20 iunie 2012 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 4 luni si stagiul complet de cotizare de 28 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru anul lucrat la CAP trebuie sa prezentati, la Casa de Pensii, actul care certifica timpul lucrat in agricultura pentru ca sa va fie calculat timpul util echivalent care este mai mic de 1 an.
Pensie anticipata partiala puteti cere cu reducere de maxim 5 ani a varstei standard de pensionare adica, in cazul dv, dupa varsta de 54 ani si 4 luni, avand stagiul complet de cotizare indeplinit.
Pensia anticipata partiala este redusa fata de pensia la limita de varsta cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul dv depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Presupunand ca cereti pensie anticipata partiala din 20 decembrie 2008 iar cu timpul util calculat de casa de pensii pentru anul in agricultura depasiti stagiul de cotizare de 36 ani si 8 luni (depasirea stagiului complet de cotizare cu 8 ani) pensia anticipata partiala se diminuiaza cu 4,2 %
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1