Subiect "Pensie de invaliditate gradul III și venituri din altă activitate" Deschis de Adrian la data: 09/15/2017 1:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie de invaliditate gradul III și venituri din altă activitate
Scris de: Adrian la data: 09/15/2017 1:18am
Gen:M
Data nasterii:11.02.1978
Stagiul de cotizare:11 ani și 9 luni
Alte date:
Intrebare:Bună dimineața! Sunt fost militar, jandsrm, pensionat cu grad de invaliditate III , 4 ore drept de muncă. Sunt în discuții cu o firmă pentru angajare și întocmirea unui contract de muncă. Angajatorul mi-a adresat următoarea întrebare la care eu nu am știut să îi răspund și pentru care apelez la ajutorul dvs.: există vreun plafon de venituri cumulate pensie de invaliditate și câștiguri din alte activități?Am mai lucrat undeva și am fost prins în contract cu 2 ore și un venit de 500 lei , din câte aș înțeles acesta fiind minimul pentru activitatea respectivă.Acum , pentru aceste 4 ore, există specificat în vreo lege, ordonanță, vreun minim cu care să fiu plătit și prins în contract fără să îmi afecteze dreptul la pensie? Eu știind că la tipul acesta de pensie este vorba doar despre timpul efectiv de lucru - 4 ore - care nu poate fi depășit, și nu despre ceva cumulat ca și venit, nu am știut ce să-i răspund. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și vă doresc o zi bună!
Re: Pensie de invaliditate gradul III și venituri din altă activitate
Scris de: la pensie la data: 09/15/2017 3:23am
Nici noi nu cunoastem alta reglementare in afara de art 34 litera c) din legea pensiilor militare 223/2015 care limiteaza numai norma de lucru zilnica. Insa noi avand indreptata atentia spre legislatia pensiilor din domeniul public de pensii nu cunoastem toate prevederile din domeniul pensiilor militare.
Va sfatuim sa va adresati functionarilor de la Casa sectoriala de pensii de la care primiti pensia militara.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1