Subiect "Varsta de pensionare femei 65 ani" Deschis de Molnar Felicia la data: 11/15/2018 3:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Varsta de pensionare femei 65 ani
Scris de: Molnar Felicia la data: 11/15/2018 3:24am
Gen:feminin
Data nasterii:15 decembrie 1956
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Avand in vedere ca Legea 1 din 2011(Legea invatamantului) permite ca profesorii cu gradul I sa aiba posibilitatea de a ramane la catedra, in anumite conditii, inca 3 ani peste varsta legala de pensionare, o persoana nascuta in decembrie 1956 care a beneficiat de aceasta prevedere si in acest moment are CIM pe durata nedeterminata activ, poate beneficia de modificarea Legii 53/2003 si sa solicite sa iasa la pensie la 65 ani.
Re: Varsta de pensionare femei 65 ani
Scris de: la pensie la data: 11/15/2018 4:32am
Nu cunoastem ca aceasta ordonanta sa fi fost pubblicata in Monitorul Oficial si deci nu cunoastem nici continutul, insa cunoscand scopul acestei ordonante credem ca de prevederile ei poate beneficia, la cerere, oricare femeie care se incadreaza in prevederile acesteea, iar dv va incadrati.
Deci dupa publicarea ei in Monitorul Oficial sau atunci cand doriti puteti cere aplicarea prevederilor acesteea.
Re: Varsta de pensionare femei 65 ani
Scris de: Molnar Felicia la data: 11/16/2018 7:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
OUG 96 din 2018 Contractul individual de muncă existent încetează de drept:

(…)

c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter excepțional, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II;”.
Re: Varsta de pensionare femei 65 ani
Scris de: la pensie la data: 11/16/2018 10:53am
Multumim pentru informare.
Cunoscand prevederile acestei modificari a codului muncii dv depindeti de modul de interpretare al acestor prevederi de catre angajator.
Dv aveti varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni si prevederile codului muncii dupa modificare precizeaza ca aveati dreptul sa optati pentru continuarea activitatii pana la 65 ani in perioada 15 mai 2017 si 15 iulie 2017. Dar aceasta prevedere a aparut dupa aceasta perioada si pentru a benefia de ea trebuia ca in lege sa fie prevazuta o prevedere tranzitorie sau angajatorul dv sa interpreteze prevederea in avantajul dv.
Fiind vorba de legislatia muncii in cazul in care angajatorul interpreteaza aceasta prevedere in defavoarea dv va sfatuim sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca sau unui avocat specializat in legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1