Subiect "Pensia de invaliditate=penalizare?" Deschis de Dunca Valerica la data: 10/28/2008 4:50pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensia de invaliditate=penalizare?
Scris de: Dunca Valerica la data: 10/28/2008 4:50pm
Gen:F
Data nasterii:10.05.19953
Stagiul de cotizare:39 de ani, 9 luni 13 zile
Alte date:
Intrebare:Din data de 28.10.2003 am beneficiat de pensie de invaliditate. Din data de 01.06.2007 beneficiez de pensie pentru limita de varsta. Diferenta intre cele 2 pensii este foarte mica. Precizez faptul ca am realizat stagiu de cotizare in grupa I (4 ani si 4 luni) si in grupa II (20 de ani si 4 luni), fapt care a dus la scaderea limitei de varste de pensionare la 54 de ani. Fata de alti colegi de ai mei, care au mai putin stagiu de cotizare, cuantumul pensiei mele este mic. Intrebarea mea este: am fost penalizata pentru faptul ca am beneficiat de pensie de invaliditate? Exista vreo posibiliate de a indeparta aceasta "penalizare"?
Re: Pensia de invaliditate=penalizare?
Scris de: la pensie la data: 10/28/2008 6:19pm
Nu putem sa comentam afirmatiile dv deoarece ne lipsesc datele necesare, precise si obiective avand numai datele furnizate de dv care sunt cele care va sustin afirmatiile. In general nu se fac comparatii cu colegii decat in cazul cand prin absurd ar avea absolut aceleasi date ca : loc de munca, varsta, aceiasi perioada de lucru, salarii, inclusiv pensie de invaliditate.
O eventuala “penalizare” la pensia de invaliditate este aceea ca in calculul pensiei la limita de varsta se ia in perioada pensiei de invaliditate valoarea pensiei ca un angajat care a avut pe acea perioada un salariu egal cu pensia dv si nu salariul pe care il puteati obtine daca lucrati. Dar acest fapt nu poate fi reprosat cuiva si nu poate fi indepartat deoarece nu se poate schimba modul de calcul si nici valoarea pensiei de invaliditate.
Este adevarat ca prevederile legii pensiilor au anumite capcane iar pe unele din ele le puteti citi pe site-ul noatru accesand "Capcanele legii pensiilor 19/2000"
Nu vrem sa regretati hotararile luate dar trecerea de la pensie de invaliditate la pensia la limita de varsta, facandu-se la cerere, trebuie sa fie luata dupa o matura analiza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1