Subiect "PENALIZARE PENSIE ANTICIPATA" Deschis de ARGENTINA GOLEA la data: 01/12/2022 7:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENALIZARE PENSIE ANTICIPATA
Scris de: ARGENTINA GOLEA la data: 01/12/2022 7:33am
Gen:F
Data nasterii:20.02.1964
Stagiul de cotizare:32 ANI
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Am rugamintea de a-mi explica cum se penalizeaza iesirea la pensie anticipata in conditiile in care locuiesc in zona poluata si beneficiez de reducerea varstei standard cu 2 ani? Nu ar trebui sa se aplice procentul de penalizare pe varsta standard diminuata cu cei doi ani de reducere acordati prin lege? exemplu: varsta standard 63 de ani, varsta redusa 61 de ani, cerere de iesire anticipata la 58 de ani, stagiu complet. Se calculeaza penalizarea fata de vrsta standard 63 de ani sau fata de varsta redusa , respectiv 61 de ani? Mi se pare ciudat sa fiu penalizata pentru 2 ani pe care legea mi-i scade din varsta standard(adica eu as plati penalizare si pentru perioada de 2 ani (63-61 de ani) redusi din varsta standard de pensionare, dar eu la 61 de ani pot face cerere de iesire la pensie pentru limita de varsta redusa pentru ca locuiesc in zona poluata si am dreptul la aceasta reducere?) Logic mi se pare sa fiu penalizata pana la varsta la care am dreptul sa ies la limita de varsta , corectata conform zonei de poluare in care traiesc...Multumesc pentru raspunsul dvs
Re: PENALIZARE PENSIE ANTICIPATA
Scris de: la pensie la data: 01/14/2022 2:45pm
Din pacate la calculul pensiei nu se opereaza cu logica ci cu prevederile legale.
In cazul prezentat de dv, desi nu am gasit o formulare clara, nu se mai acorda pensie anticipata partiala, nediminuata, pentru faptul ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta, daca in prealabil ati solicitat pensie anticipata partiala diminuata cu o anticipare mai mare de 2 ani.
Deci numarul de luni de anticipare luate in calcul la diminuarea pensiei anticipate partiale se calculeaza de la data cererii pensiei anticipate partiale, diminuate, pana la varsta standard de pensionare, care in cazul dv este de 62 ani si 7 luni, fara a se mai lua in calcul dreptul la pensie anticipata partiala nediminuata pentru domiciliul in o zona cu poluare remanenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1