Subiect "calcul dosar pensie" Deschis de Rodica Oprescu la data: 04/13/2022 6:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul dosar pensie
Scris de: Rodica Oprescu la data: 04/13/2022 6:05am
Gen:F
Data nasterii:29.09.1964
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:nu sunt inca pensionara
Intrebare: In mai 2022 pot sa cer pensie anticipata cu penalizare. Intrebarea mea este : daca mi se calculeaza dosarul si valoarea pensiei totale si a celei penalizate dar nu accept pensionarea, acest calcul ramane definitiv pana la solicitarea mea ulterioara de pensionare?Adica urmatoarele legi date de guvern nu se mai aplica pe calcul pensiei mele chiar daca inca nu am iesit in pensie.
Re: calcul dosar pensie
Scris de: la pensie la data: 04/13/2022 11:44am
Intrebarea este neclara deoarece nu este clar ce intelegeti prin acceptarea pensiei si nici la ce legi va referiti care se pot aplica pensiei dv.
In privinta acceptarii pensiei va precizam ca daca nu mai doriti pensionarea cu pensie anticipata partiala aveti dreptul sa retrageti cererea de pensionare pana in data de emitere a deciziei iar dupa emiterea deciziei aveti dreptul sa cereti anularea acesteea in timp de 30 zile de la primirea deciziei.
Daca nu ati retras cererea de pensionare si nici nu ati cerut anularea deciziei de pensionare anticipata partiala, in termenul legal, decizia ramane definitiva pana la transformarea pensiei in pensie pentru limita de varsta. In acest caz pensia poate fi pusa in plata in data in care depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii. Valoarea pensiei pusa in plata este calculata cu valoarea punctului de pensie indexat pana in data punerii in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1