Subiect "Pensie partial anticipata" Deschis de Nistor Tiberiu la data: 04/20/2022 7:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie partial anticipata
Scris de: Nistor Tiberiu la data: 04/20/2022 7:43am
Gen:M
Data nasterii:26.08.1961
Stagiul de cotizare:40 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare: Daca la Tribunal am castigat grupa I de munca, Casa de Pensii e obligata sa emita o noua decizie de pensionare sau aceasta nu se emite si o ataca la Curtea de Apel ? Este corect ca eu sa primesc pensie partial anticipata de cand am depus dosarul, mentionand ca sunt angajat, iar la tribunalul a obligat Casa de pensii sa plateasca pensia din data depunerii cererii? Pot sa depun o noua cerere de pensionare din nou, chiar daca prima decizie de pensie este atacata la Curtea de Apel? La pensia partial anticipata la care am lucrat peste 6 ani la grupa I, se ia in considerare si reducerea cu doi ani pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă?
Re: Pensie partial anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/20/2022 8:25am
Regretam ca nu va putem raspunde la intrebarile dv deoarece datele sunt neclare.
Va rugam sa reveniti si sa precizati clar situatia dv astfel :
- Cand ati depus cererea pentru pensie anticipata partiala.
- Daca la dosarul de pensie anticipata partiala ati depus adeverinta cu stagiul in grupa de munca.
- Impotriva cui (angajator sau casa de pensii) ati deschis actiune in justitie si motivul.
Daca vi se recunoaste stagiul de cotizare de 6 ani lucrat in grupa I de munca, prin hotarare definitiva, vi se acorda un stagiu de cotizare suplimentar de 3 ani care se cumuleaza la stagiul total de cotizare si realizand stagiul total de cotizare de 43 ani aveti, imediat, dreptul la pensie anticipata nediminuata.
Reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani pentru stagiul lucrat in grupa de munca nu se cumuleaza cu reducerea de 2 ani pentru ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta indiferent de tipul pensiei.
Re: Pensie partial anticipata
Scris de: Nistor Tiberiu la data: 04/20/2022 12:27pm
Gen:M
Data nasterii:26.08.2021
Stagiul de cotizare: 40 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare: Am lucrat pana la data de 30.08.2021, 40 ani si sase luni, in care sunt inclusi si cei 3 ani ca urmare a hotararii judecatoresti de la tribunal intre subsemnatul si Casa de Pensii. Am depus trei adeverinte de grupa I,( pentru acelasi angajator) una din 1992, alta de la lichidator din 2014, iar ultima am depus-o in martie 2022, de la arhiva angajatorului, inainte de pronuntarea hotararii din judecatoresti apr.2022 . Pe mine ma intereseaza daca voi primii alta decizie de pensie partial anticipata ( este trecuta in hoararea de la tribunal) sau in cazul in care Casa de pensii face apel, numai dupa aceea se emite o decizie in acest scop. Daca se merge la Curtea de apel eu pot depune o alta cerere in luna mai ?
Re: Pensie partial anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/20/2022 6:09pm
Casa de pensii trebuie sa emita o noua decizie de pensie anticipata partiala numai daca instatele de judecata emit o hotarare judecatoreasca definitiva in favoarea dv.
Hotararea judecatoreasca definitiva o poate emite Tribunalul daca Casa de Pensii nu a facut recurs, in perioada legala, la Curtea de Apel sau de catre Curtea de Apel care este ultima instanta legislativa decizionala in cazul dv.
Daca Casa de Pensii face recurs la Curtea de Apel nu puteti face cerere de pensie la Casa de Pensii inainte de emiterea hotararii judecatoresti definitive de catre Curtea de Apel.
Re: Pensie partial anticipata
Scris de: Nistor Tiberiu la data: 04/21/2022 4:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc mult! Sarbatori fericite!
Re: Pensie partial anticipata
Scris de: Carp Mircea la data: 04/27/2022 10:17am
Codul de procedura civila
Art.448
Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanțe sunt executorii de drept când au ca obiect:
4. rente ori sume datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii, precum și pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;
Daca se vor aplica prevederile de mai sus si pirdeti apelul, veti primi decizie de debit si veti da inapoi sumele incasate necuvenit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1