Subiect "Valoarea pensiei" Deschis de Bodor Eleonora la data: 08/25/2008 1:18pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valoarea pensiei
Scris de: Bodor Eleonora la data: 08/25/2008 1:18pm
Gen:f
Data nasterii:25 04 1953
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:22 ani si 5 luni in gr a II a
Intrebare:modul de calcul al pensiei
Re: Valoarea pensiei
Scris de: la pensie la data: 08/25/2008 1:24pm
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea pentru grupa de munca, in septembrie 2012 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 28 ani si10 luni. Calculul l-am facut cu programul de „Calcul al varstei de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa II de munca inainte de 1 aprilie 2001 a fost echivalata prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu conditii deosebite. Pentru stagiul de peste 22 ani lucrati in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani.
Deci in present beneficiind de reducerea pentru grupa de munca puteti iesi la pensie la limita de varsta.
Calcularea pensiei la limita de varsta se face prin raportarea (impartirea ) venitului realizat lunar pe toata perioada de activitate la salariul mediu pe economie dupa care se obtine un punctaj lunar. Suma punctajelor lunare in cursul unui an se imparte la 12 si se obtine punctajul anual. Suma punctajelor anuale pe intreg stagiu de cotizare se imparte la stagiul complet de cotizare (28 ani si 10 luni la dv) obtinandu-se punctajul pensiei. Valoarea pensiei se calculeaza inmultinand punctajul pensiei cu valoarea unui punct de pensie care in prezent este 581,3 roni.
Acest calcul se poate realize pe site-ul nostru daca aveti datele necesare si intrati in programul de calcul pensie (logare) procedand astfel:
De pe pagina principala se apasa pe butonul Inregistrare din coltul din dreapta sus. In fereastra care se deschide completati Email si Parola si apasati pe butonul Cont nou. In fereastra care se deschide completati Email, Parola si Confirmare Parola si apasati pe inregistrare. Dupa aceasta intrati intr-o fereastra numita Program gratuit de calculare pensie si apasati pe butonul Adauga persoana si intrand intr-o fereastra cu date personale completati datele cerute. Atentie la data de iesire la pensie unde trebuie trecuta cea pentru limita de varsta iar cea de incepere a activitatii trebuie trecuta dupa caz data inceperii facultatii sau a stagiului militar daca este cazul si acestea sunt anterioare. Dupa aceasta apasati butonul Continuati si se intra in pagina cu datele pentru primul an. Aici cititi legenda pentru completarea coloanei de cod. Completati an cu an salariile si sporurile avute. In cazul cand se vrea calcularea pensiei anticipate sau anticipate partiale nu trebuie completate perioadele asimilate ( facultate, stagiul militar sau pensie de invaliditate). Este bine sa cititi in prealabil Erori comise la utilizare programului de pe Forum pentru a fi evitate.
Re: Valoarea pensiei
Scris de: VOICU NICOLAE la data: 02/10/2009 8:34am
Gen:M
Data nasterii:29.09.1950
Stagiul de cotizare:40 ANI SI 7 LUNI
Alte date:-
Intrebare:MODUL DE CALCUL PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Re: Valoarea pensiei
Scris de: la pensie la data: 02/10/2009 11:51am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei dv de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta din 29 septembrie 2015 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteti cere pensie anticipata partiala dupa varsta de 60 ani, cu o anticipare de 5 ani fata de varsta standard de pensionare adica dupa 29 septembrie 2010 indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa depaseasca stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Calculul pensiei anticipate partiale se calculeaza astfel.:
Se calculeaza punctajele anuale realizate pe perioada de cotizare identic cu calculul pentru pensia la limita de varsta .
Se calculeaza punctajul mediu prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare (in cazul dv 35 ani)
Aceste calcule se pot face pe site-ul nostru cu programul “Calculul pensiei” accesibil de pe pagina principala a site-ului. Intrand in program trebuie sa completati in caseta “Data iesirii la pensie la limita de varsta” luna 09 anul 2015
Pensia anticipata partiala se diminuiaza, fata de pensia la limita de varsta, cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Procentul de diminuare se poate calcula pe site-ul nostru cu programul “Pensia anticipata partiala”. In acest program introduceti numarul de luni de anticipare si cu cati ani depaseste stagiul dv de cotizare stagiul complet de cotizare de 35 ani. Ex:Presupunand ca dv cereti pensie anticipate partiala in 29 septembrie 2010 cu anticipare de 60 luni, lucrati pana atunci si realizati un stagiu de cotizare de 42 ani si 3 luni , cu peste 7 ani mai mult de 35 ani, procentul de diminuare va fi de 9%.
Cu acest procent diminuati punctajul mediu al pensiei la limita de varsta si obtineti punctajul mediu al pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1