Subiect "Lamuriri suplimentare" Deschis de Dana la data: 07/11/2025 7:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Lamuriri suplimentare
Scris de: Dana la data: 07/11/2025 7:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. In luna august indeplinesc conditiile de pensionare PLV cu peste 40 de ani perioada contributiva si asimilata, adica 4 ani facultate si 3 ani din grupa 2 de munca. in aceasta perioada, adica in cei 35 de ani lucrati amavut 3 luni de prestatii sociale, asa cum rezulta din datele de la cnpp.
Ma puteti ajuta sa inteleg cand pot depune dosarul PLV? cele 3 luni de prestatii soliale, adica concediul medical trebuie lucrate pentru a indeplini cei 35 de ani?
Ma pot astepta sa fie si alte perioade? datele le am din sistemul cnpp, dar sunt inregistrate din aprilie 2001, in cartea de munca nu am gasit specificat nimic, iar pe adeverintele de venit si grupa anterior 2001 nu este specificat concediul medical.
Multumesc frumos de intelegere.
Re: Lamuriri suplimentare
Scris de: GicaH la data: 07/11/2025 8:47am
Dana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. In luna august indeplinesc conditiile de pensionare PLV cu peste 40 de ani perioada contributiva si asimilata, adica 4 ani facultate si 3 ani din grupa 2 de munca. in aceasta perioada, adica in cei 35 de ani lucrati amavut 3 luni de prestatii sociale, asa cum rezulta din datele de la cnpp.
Puteți să cereți din nou Stagiu in cont, actualizat de cate ori doriți.
În acel raport nu va spune daca acel concediu medical este contributiv sau nu, dar puteți vedea perioada în care este
Ma puteti ajuta sa inteleg cand pot depune dosarul PLV? cele 3 luni de prestatii soliale, adica concediul medical trebuie lucrate pentru a indeplini cei 35 de ani?
Ma pot astepta sa fie si alte perioade? datele le am din sistemul cnpp, dar sunt inregistrate din aprilie 2001, in cartea de munca nu am gasit specificat nimic, iar pe adeverintele de venit si grupa anterior 2001 nu este specificat concediul medical.
Multumesc frumos de intelegere.

Prestațiile sociale, respectiv concediul medical in ce perioada a fost ?
Dacă este în perioada 01.04.2001÷01.01.2006 nu este contributiv și ar trebui acea perioadă sa o lucrați pentru a completa cei 35 ani stagiu contributiv, iar dacă este în altă perioadă nu aveți probleme.
În raportul CNPP nu va scrie dacă este contributiv sau nu dar vedeți perioada. Cereți un raport nou, Stagiu lunar acum și vedeți perioada
Scris de: Sorina L. la data: 07/11/2025 9:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Nu ati specificat luna si anul nasterii. In functie de aceste informatii puteti vedea daca aveti nevoie de 35 de ani contributivi sau nu. La femei inca nu s-a atins pragul de 35 de ani de contributie. Si daca de exemplu la varsta dvs.nu aveti nevoie decat de 34 de ani de contributie nici nu mai au importanta cele 3 luni aduse in discutie.
Scris de: la pensie la data: 07/11/2025 9:24am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Doamna Dana a dat informatii suplimenare in un mesaj anterior din care rezulta ca stagiul complet de cotizare este de 35 ani.
Scris de: Dana la data: 07/11/2025 9:27am
Gen:Feminin
Data nasterii:25.06.1967
Stagiul de cotizare:35 de ani in 25.08.2025
Alte date:
Intrebare:
In perioada 2001-2006 am avut 27 zile de concediu medical asa cum rezulta din raportul cnpp.
Concluzia ar fi ca trebuie sa mai lucrez 27 de zile lucratoare?
Cum influenteaza vechimea celelalte zile de concediu medical prin transformarea din zile lucratoare in calendaristice?
Multumesc frumos de lamuriri.
Scris de: GicaH la data: 07/11/2025 9:56am
Dana :
Gen:Feminin
Data nasterii:25.06.1967
Stagiul de cotizare:35 de ani in 25.08.2025
Alte date:
Intrebare:
In perioada 2001-2006 am avut 27 zile de concediu medical asa cum rezulta din raportul cnpp.
Concluzia ar fi ca trebuie sa mai lucrez 27 de zile lucratoare?
Cum influenteaza vechimea celelalte zile de concediu medical prin transformarea din zile lucratoare in calendaristice?
Multumesc frumos de lamuriri.

Nu va influențează pe dumneavoastră.
Normele recente se aplică de la data publicării, pentru perioada următoare începând cu acea dată....
Scris de: Cazacu Ioan la data: 07/11/2025 11:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:38 si un pic peste
Alte date:
Intrebare:
"Nu va influențează pe dumneavoastră.
Normele recente se aplică de la data publicării, pentru perioada următoare începând cu acea dată..."

total e r o n a t:
342 se aplica incepand cu 01.04.2001!
Scris de: GicaH la data: 07/11/2025 1:31pm
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:38 si un pic peste
Alte date:
Intrebare:
"Nu va influențează pe dumneavoastră.
Normele recente se aplică de la data publicării, pentru perioada următoare începând cu acea dată..."

total e r o n a t:
342 se aplica incepand cu 01.04.2001!

Sunt chestii tehnice, dar nu schimbă, sau influențează cu nimic din prevederile celei vechi. Dacă vreți să vă lămuriți intrați pe siteul CNPP.ro la "Noutăți", citiți și veți vedea ce și cum.
Scris de: Cazacu Ioan la data: 07/11/2025 3:26pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:69 aproape...
Alte date:
Intrebare:
"Sunt chestii tehnice"...adica?...ce este atat de "tehnic"?
Suntem vai de capu' nostru vis-a-vis de educatie financiara/legislativa...varzaaa...
Nu facem decat sa ingurgitam egal discutam prevederi legislative compuse-dictate de o mana de panarame ajunse in functii...
In concluzie: dezvolta subiectul "chestii tehnice"
Te roooog...
hai seara buna!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1