Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de MARIANA RUS la data: 09/23/2025 2:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: MARIANA RUS la data: 09/23/2025 2:39am
Gen:FEMININ
Data nasterii:01.09.1972
Stagiul de cotizare:28 ani
Alte date:am 2 copii
Intrebare:Când pot iesi la pensie la limită de vârstă, dar anticipat, dar anticipat cu penalități?
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 09/23/2025 3:09am
Conform actualei Legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani, adica in data de 01 septembrie 2037. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an, pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii, Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani iar dv va lipsesc 7 ani.
- Pensie anticipata, diminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, adica dupa data de 01 septembrie 2032. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, iar dv va lipsesc 7 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1