Subiect "Cresterea punctajului in instanta pentru anii lucrati in grupe de munca" Deschis de Lucian la data: 09/29/2025 10:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cresterea punctajului in instanta pentru anii lucrati in grupe de munca
Scris de: Lucian la data: 09/29/2025 10:17am
Gen:Masculin
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:
Alte date: 10 ani gr.1 , 8 ani gr.2, pensionar din 2016
Intrebare:Am citit recent un articol in care se face referire la un pensionar care a cistigat in instanta la inalta curte cresterea cu 50% a punctajului pentru anii lucrati in grupe de munca, stiti ceva despre acest lucru , a facut o cineva de pe acest forum, care ar fi procedura ?multumesc
Re: Cresterea punctajului in instanta pentru anii lucrati in grupe de munca
Scris de: la pensie la data: 09/29/2025 11:39am
Intrebarea dv este neclara.
Legea pensiilor 263/2010 care s-a aplicat la iesirea dv la pensie prevedea majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in grupele I si II de munca cu :
- 50 % in perioada lucrata in grupa I de munca.
- 25 % in perioada lucrata in grupa II de munca.
Deci daca doriti sa deschideti actiune in instantele de judecata, incepand cu tribunalul, trebuie sa dovediti ca nu s-au aplicat aceste prevederi.
Deciziile ICCJ sunt definitive si sunt obligatorii pentru Casa de pensii.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 10/01/2025 9:25am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scuze pt interventie sper sa nu gresesc dar deciziile ICCJ parca stiam ca sunt obligatorii doar pentru instante nu si pt casele de pensii , deciziile CCR sunt obligatorii pt casele de pensii ! O zi frumoasa !
Scris de: la pensie la data: 10/02/2025 3:14am
Dupa cat stim noi hotararile ICCJ, in cauzele in care s-a facut apel la curtile de apel, sunt definitive si obligatorii pentru Casele de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1