Subiect "Adeverinta venituri" Deschis de Stefana Tudor la data: 10/31/2025 8:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta venituri
Scris de: Stefana Tudor la data: 10/31/2025 8:49am
Gen: F
Data nasterii:13.07.1967
Stagiul de cotizare: 37
Alte date:-
Intrebare:Buna ziua!
Ce inseamna pe o adeverinta de venituri, expresia "in arhiva societatii nu detinem documente doveditoare, care sa ateste plata contributiilor sociale pentru perioada cuprinsa intre 01.01.1967-01.04.2001"? Perioada se considera contributiva ptr pensie anticipata? Mentionez faptul ca, la inceputul adeverintei este trecut "a beneficiat de urmatoarele venituri brute asupra carora s-a datorat, potrivit legii, CAS."Perioada respectiva este inregistrata si in cartea de munca.
Multumesc
Re: Adeverinta venituri
Scris de: la pensie la data: 11/03/2025 8:25am
Credem ca prin aceasta formulare se evita sa se mentioneze ca in aceasta perioada angajatorul nu a platit contributia de asigurari sociale (CAS) pentru intreg fondul de salarii, insa in evidenta CNPP exista aceasta evidenta.
Conform prevederilor art 13 litera a) si art 139 alin (1) aceasta perioada se considera stagiu de cotizare respectiv stagiu de cotizare contributiv si dupa interpretarea noastra se ia in calculul stagiului complet de cotizare contributiv necesar acordarii pensiei anticipate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1