Subiect "Plata drepturilor" Deschis de Leonard la data: 11/20/2025 11:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Plata drepturilor
Scris de: Leonard la data: 11/20/2025 11:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
In cazul unei pensii de invaliditate, cu revizuire in 10 decemprie( exemplu), si sistarea acesteia, plata se face doar pt cele 10 zile ale lunii? Mulțumesc!
Re: Plata drepturilor
Scris de: la pensie la data: 11/21/2025 9:14am
Sistarea pensiei de invaliditate in urma revizuirii periodice se face in urma deciziei medicale asupra capacitatii de munca emisa de medicul expertal asigurarilor sociale de pe langa Casa de pensii,
Daca aceasta decizie medicala este emisa in cursul lunii pensia se calculeaza proportional cu perioada din luna pana la data in care este decisa sistarea pensiei;
Scris de: Leonard la data: 11/21/2025 9:55am
la pensie :
Sistarea pensiei de invaliditate in urma revizuirii periodice se face in urma deciziei medicale asupra capacitatii de munca emisa de medicul expertal asigurarilor sociale de pe langa Casa de pensii,
Daca aceasta decizie medicala este emisa in cursul lunii pensia se calculeaza proportional cu perioada din luna pana la data in care este decisa sistarea pensiei;[/quot

Mulțumesc!
Dacă, decizia se sistează spre sfârșitul lunii noiembrie, banii trebuiesc returnați? Având in vedere ca pensia a fost incasa pentru luna in curs?
Scris de: la pensie la data: 11/22/2025 8:54am
Revenim cu modificarea raspunsului anteruor si ne cerem iertare pentru eroare.
Daca decizia medicala este emisa in cursul lunii conform art 100 alin (1) litera b) din legea pensiilor 360/2023 "plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care pensionarul nu mai indeplineste conditiile legale in temeiul carora i-a fost acordata pensia".
Scris de: Leonard la data: 11/22/2025 10:09am
la pensie :
Revenim cu modificarea raspunsului anteruor si ne cerem iertare pentru eroare.
Daca decizia medicala este emisa in cursul lunii conform art 100 alin (1) litera b) din legea pensiilor 360/2023 "plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care pensionarul nu mai indeplineste conditiile legale in temeiul carora i-a fost acordata pensia".

Mulțumesc! Asa da!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1