Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Cojan Georgeta Gabriela la data: 11/24/2025 3:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Cojan Georgeta Gabriela la data: 11/24/2025 3:53am
Gen:feminin
Data nasterii:11.01.1964
Stagiul de cotizare:34 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,
În luna august 2021 m-am pensionat anticipat partial.
În luna august 2026 voi ieși la pensie la limita de vârsta.
Întrebarea mea este: dacă am un copil (născut si crescut pana la insuratoare) pot beneficia de cele 6 luni reducere, respectiv sa ies la pensie la limita de vârstă în luna martie 2026.
Dacă răspunsul este pozitiv, va rog sa-mi spuneți ce trebuie să fac.
Vama mulțumesc,
Gabriela Cojan
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/24/2025 9:13am
Conform actualei legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 62 ani si 7 luni, adica in data de 11 august 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 6 luni pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a unui copil, adica in data de11 februarie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 6 luni, conditie pe care o indepliniti. Pentru a beneficia de aceasta pensie trebuie sa depuneti la dosarul dv de pensie de la Casa Nationala de Pensii Publice de care apartineti urmatoarele acte:
- Cerere tip, care vi se pune la dispozitie la ghiseul Casei de pensii.
- Actul de identitate BI/CI (original si copie).
- Certificat de nastere copil (original si copie).
- Un cupon de pensie
Scris de: Gabriela Cojan la data: 03/02/2026 5:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am depus toate actele necesare la data de 10.12.2025.
Încă nu am primit niciun răspuns.
Cat durează pana la emiterea deciziei?
Va mulțumesc,
Gabriela Cojan
Scris de: la pensie la data: 03/02/2026 1:00pm
Regretam ca nu va putem da un raspus exact.
In ultima perioada nu se pot face precizari in aceasta privinta, insa speram ca daca actele depuse de dv au fost acceptate, decizia urmeaza sa fie data in perioada imediat urmatoare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1