Subiect "Atenție la funcționari" Deschis de Costin la data: 12/16/2025 4:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Atenție la funcționari
Scris de: Costin la data: 12/16/2025 4:54am
Mare atenție la ce vă spun funcționarii de la casa de pensii, una vor spune ei dar alta vor spune peste un an. Pe 13 decembrie anul trecut am vrut să fac contract retroactiv pentru câte luni credeam că o să plătesc, dar a zis că pot să fac pentru toată perioada și dacă nu-i plătesc pe toți voi face anul viitor altul. Am făcut pentru 3 ani și 11 luni, am plătit 1 an și 9 luni, Azi am vrut să fac pentru 38 de luni, dar azi îmi spune cu totul și cu totul altceva, că de ce nu l-am plătit pe cel vechi. Până la cei 6 ani din lege mai sunt 25 de luni, dacă mă duc iar să fac și îmi zice iar "de ce nu l-ai plătit pe cel vechi?". Din ce ne-am înțeles anul trecut acum mai trebuia să am 51 de luni. Au mințit?
Re: Atenție la funcționari
Scris de: la pensie la data: 12/16/2025 9:56am
Credem ca functionarii nu v-au explicat clar conditiile de derulare a contractului. Ele sunt prezentate in art 31 si 33 din noua lege a pensiilor 360/2023 astfel :
- Contributia totala pentru o luna de stagiu cumparat este de 25 % din salariul minim brut pe tara de la data incheierii contractului.
In cazul dv salariul minim pe tara de la data incheierii contractului (13 decembrie 2024) a fost de 3300 lei iar contributia de 25 % din acesta a fost de 825 lei pentru fiecare luna cumparata
- Plata contributiei se poate face in o singura transa sau esalonat in transe lunare in termen de un an de la data incheierii contractului
In cazul dv trebuia sa platiti pana la data de 13 decembrie 2025 suma de 825 inmultita cu numarul de luni de stagiu cumparat.
- In cazul in care la data termenului de un an contributia totala nu este achitata stagiu de cotizare cumparat se calculeaza in functie de suma achitata.
In cazul dv stagiu cumparat in luni se calculeaza prin impartirea sumei platite la 825 lei
- Daca doriti sa cumparati acum o alta perioada trebuie sa incheiati un alt contract, insa suma platita s-a majorat astfel ca trebuie sa platiti 1013 lei pentru fiecare luna cumparata deoarece salariul minim brut pe economie acum este de 4050 lei
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1