Subiect "Buletin calcul" Deschis de Stefana Tudor la data: 12/29/2025 4:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buletin calcul
Scris de: Stefana Tudor la data: 12/29/2025 4:11pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!

Pe buletinul de calcul de la CNPP apar doua coloane: Venit total lunar realizat si Suma contributiva. Am observat ca, in anumite perioade, informatia a fost completata in Venit total lunar realizat (pe baza adeverintelor de venit), iar in alte perioade in Suma contributiva (pe baza datelor din cartea de munca). Dupa 2001, se completeaza doar coloana Suma contributiva. Este corect asa?

Multumesc!
Re: Buletin calcul
Scris de: la pensie la data: 12/30/2025 2:14am
Este corect.
Calculul punctajelor lunare conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 se face impartind venitul total realizat, pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale, la salariu mediu pe economie din luna respectiva.
In perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 Casa de pensii nu are documente din care sa reiese contributia de asigurari socciale. Are insa venitul din doua surse si anume ;
-Venitul total realizat, din adeverintele de venit depuse de dv la dosarul de pensie, in care sunt incluse si sporurile cu caracter nepermanent asa cum sunt primele.
- Veniturile realizate din care lipsesc sporurile cu caracter nepermanent, din datele inscrise in carnetul de munca. Acestea se iau in calcul in lunile in care venitul total realizat, inclusiv sporurile cu caracter nepermanent, nu se cunosc din cauza ca angajatorul nu a mai gasit statele de plata din acea perioada sau nu s-a depus adeverinta cu total venit realizat.
In perioada dupa data de 01 aprilie 2001 Casa de pensii are atat veniturile totale realizate cat si contributiile platite din situatiile lunare trinise de angajatori la Casa de pensii, iar in buletinul de calcul trebuia sa fie inscris si venitul total pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale.
Re: Buletin calcul
Scris de: Stefana Tudor la data: 12/30/2025 2:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1