Subiect "marire punctaj pentru grupa a 2 a de munca" Deschis de Codruta Grigori la data: 01/27/2026 12:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
marire punctaj pentru grupa a 2 a de munca
Scris de: Codruta Grigori la data: 01/27/2026 12:44am
Gen:feminin
Data nasterii:19.02.1968
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata.
Au aparut o serie de articole in diferite publicatii cum ca persoane care au iesit la pensie, au dat in judecata casa de pensie pentru ca nu le-au majorat punctele acordate pentru perioada lucrata in grupa a 2a de munca cu 25%. Spune in acele articole ca au castigat in instanta pe legea 360. Ori legea 360 prevede 0,25 puncte pentru fiecare luna lucrata in grupa a2 a de munca. Se pot cistiga puncte majorate cu 25% daca dam in judecata? Ma aflu in situatia de a iesi la pensie si am lucrat in grupa a 2 a din 1986 pana in 2001. In ce conditii pot incerca?
Re: marire punctaj pentru grupa a 2 a de munca
Scris de: la pensie la data: 01/27/2026 8:26am
Am vazut si noi asemenea articole insa nu le-am dat atentie daca nu prezinta argumente legale.
Un pensionar pentru a obtine acest drept trebuie sa castige in justitie la Tribunal, la Curtea de Apel si la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In final daca ICCJ da o decizie in favoarea pensionarului poate fi folosita si de alti pensionari pentru a obtine Hotarari la Tribunal.
In aceasta speta nu cunoastem sa fi fost data o decizie a ICCJ.
Pe de alta parte o astfel de hotarare este avantajoasa numai daca pe perioada lucrata in grupa de munca obtine punctaje lunare mai mari de 1 punct.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1