Subiect "cumul pensie" Deschis de vali la data: 03/31/2026 10:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul pensie
Scris de: vali la data: 03/31/2026 10:04am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:M-am pensionat mai de mult la limita de varsta. Am continuat sa lucrez la privat fara sa anunt ca m-am pensionat (nici societatea nu era anuntata atunci de Casa de Pensii). Ce mi se poate intampla daca afla societatea ca am incasat si pensie si salariul? Mentionez ca nu am facut un nou contract de munca.
Multumesc mult.
Re: cumul pensie
Scris de: la pensie la data: 04/01/2026 2:45am
Pensionarii cu pensie pentru limita de varsta au dreptul sa cumuleze pensia cu salariu, cu mici exceptii din care nu faceti parte dv.
Deci cumuland pensia cu salariu nu ati facut contraventie la legea pensiilor sau la codul muncii si pentru aceasta nu exista sanctiuni.
Scris de: Corina la data: 04/02/2026 12:56am
la pensie :
Pensionarii cu pensie pentru limita de varsta au dreptul sa cumuleze pensia cu salariu, cu mici exceptii din care nu faceti parte dv.
Deci cumuland pensia cu salariu nu ati facut contraventie la legea pensiilor sau la codul muncii si pentru aceasta nu exista sanctiuni.
Care sunt micile exceptii pentru cumul pensie cu salariu?
Scris de: la pensie la data: 04/02/2026 2:15am
Pentru unele categorii de angajati se limiteaza dreptul de a cumula pensia cu salariu prin statutul profesiei cum ar fi :
- Statutul functionarilor publici.
- Statutul cadrelor didactice.
Deasemeni in cazul reorganizarii sau restrangerii activitatii societatilor de stat sau private sunt vizati in primul rand cei care culmuleaza pensia cu salariu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1