Subiect "grupa II munca" Deschis de Daraban Stela la data: 04/02/2026 3:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa II munca
Scris de: Daraban Stela la data: 04/02/2026 3:38am
Gen:feminun
Data nasterii:11.03.1964
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:2 ani in grupa II consemnati in cartea de munca
Intrebare:Daca nu vreau sa beneficiez de cele 8 luni reducere aferente grupei II pentru pensia de limita de varsta beneficiez de punctaj suplimentar la calculul punctului de pensie pentru perioada respectiva ?
Re: grupa II munca
Scris de: la pensie la data: 04/02/2026 8:09am
Pentru stagiul de cotizare de 2 ani lucrat in grupa II de munca conform noii legi a pensiilor beneficiati de urmatoarele avantaje :
- Un punctaj anual de 0,5 puncte.
- Reducerea varstei standard de pensionare cu 8 luni.

Daca nu doriti sa beneficiati de reducerea varstei de standard de pensionare nu beneficiati de punctaj anual suplimentar mai mare de 0,5 puncte.
Re: grupa II munca
Scris de: GicaH la data: 04/03/2026 12:36pm
la pensie :
Pentru stagiul de cotizare de 2 ani lucrat in grupa II de munca conform noii legi a pensiilor beneficiati de urmatoarele avantaje :
- Un punctaj anual de 0,5 puncte.
- Reducerea varstei standard de pensionare cu 8 luni.

Daca nu doriti sa beneficiati de reducerea varstei de standard de pensionare nu beneficiati de punctaj anual suplimentar mai mare de 0,5 puncte.

Pentru grupa a doua se dau 0,25puncte/luna, respectiv 0,25 puncte pentru un an întreg conform legii 360/2023.
Nu are legătură punctajul suplimentar pentru grupa cu reducerea vârstei standard de pensionare la limită de vârstă pentru grupa de muncă.
Dacă nu vrei sa beneficiezi de reducere, nu depui dosarul mai devreme cu opt luni, ci la termen, dar punctajul suplimentar ar trebui să îl primești dacă ai depus actele corecte conform legii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1