Gen:Masculin
Data nasterii: 07.08.2026
Stagiul de cotizare: 40 ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare: In cat timp se poate da raspunsul la CNPP si trebuie desfacut contractul de munca dupa primirea deciziei de pensionare la termen de catre mine si de catre institutia de stat unde lucrez?
Buna ziua,
In primul rand mii de multumiri pt estimarea pensiei prin aplicatia dvs, care a iesit f apropiata de cea calculata de CNPP.
Va rog frumos, imi puteti spune dupa primirea deciziei de pensionare, in cat timp pot da raspunsul daca accept sa raman la pensie sau mai continui sa lucrez o perioada?
Cei de la serviciu sunt obligati sa mi desfaca contractul de munca in 5 zile lucratoare de la primirea deciziei, chiar daca as dori sa mi mai iau zilele de concediu, in cazulin care s ar incadra in termenul legal in care as avea dreptul sa dau raspunsul?
Este adevarat ca daca se desface contractul de munca pt iesirea la pensie, nu se mai platesc zilele de concediu pt ca exista o ordonanta de guvern in acest sens?
Daca accept decizia, pensia se va plati incepand de la data la care s a facut cererea de pensionare?
Va multumesc cu mult respect si recunostinta!