Subiect "Contract de asigurare la pensie" Deschis de Dan Tudor la data: 09/09/2026 3:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Contract de asigurare la pensie
Scris de: Dan Tudor la data: 09/09/2026 3:24am
Gen:M
Data nasterii:18.11.1967
Stagiul de cotizare:39
Alte date:37 ani contributivi si 2 ani armata
Intrebare: Pot plati asigurarea (CAS) prin contract daca nu mai am loc de munca pentru 1 an? In asa fel incat la implinirea varstei de 60 ani sa pot avea 40 de ani de munca si sa pot solicita pensie limita de varsta fara diminuare? Si daca da, cand trebuie facut contract cu Casa se Pensii?
Re: Contract de asigurare la pensie
Scris de: GicaH la data: 09/09/2026 2:02pm
Dan Tudor :
Gen:M
Data nasterii:18.11.1967
Stagiul de cotizare:39
Alte date:37 ani contributivi si 2 ani armata
Intrebare: Pot plati asigurarea (CAS) prin contract daca nu mai am loc de munca pentru 1 an? In asa fel incat la implinirea varstei de 60 ani sa pot avea 40 de ani de munca si sa pot solicita pensie limita de varsta fara diminuare? Si daca da, cand trebuie facut contract cu Casa se Pensii?

Da, puteți face oricând acel contract pentru o perioadă lipsa în activitatea dumneavoastră.
Re: Contract de asigurare la pensie
Scris de: Dan Tudor la data: 09/10/2026 5:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare: daca in perioada 2006-2010 am avut 1 contract de munca cu 8 ore la o societate si un contract de munca cu 4 ore la alta societate (in paralel) conteaza la vechime (ca venituri mi-e clar ca conteaza), dar in loc de 1 an vechime se considera cumva 1,5 ani?
Multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1