Subiect "recalculare dupa decizia instantei" Deschis de diana la data: 09/21/2026 8:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare dupa decizia instantei
Scris de: diana la data: 09/21/2026 8:33am
Gen:f
Data nasterii:07.03.1966
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:
Intrebare:recalculare gresita a pctelor de stabilitate

Buna ziua,
in mai 2025 mi-am depus dosarul cf art 56 si casa de pensii mi-a raspuns grupa 2 de munca. la acea data aveam stagiul contributiv 39.2 luni si aveam nevoie de 39.7 dar neluind in considerare grupa mi -au respis dosarul.Am mai lucrat 6 luni si mi-am depus dosarul carea a fost aprobat cu 9.91 pcte de stabilitate . In luna mai 2026 am castigat grupa la tribunal . Dupa aceasta decizie Casa de pensii mi-a emis o noua decizie luind in calcul grupa dar mi-a diminuat nr pctelor de stabilitate la 9.5 netinand cont ca dupa respingerea cererii grupei din mai 2025 eu am mai lucrat 6 luni pana in decembrie cand am indeplinit stagiul de 39.7 si am iesit la pensie. Este corect ? sau trebuie sa contest decizia din august?
Multumesc
Re: recalculare dupa decizia instantei
Scris de: la pensie la data: 09/21/2026 10:40am
Calculul punctelor de stabilitate pentru stagiul de cotizare contributiv nu corespunde cu datele indicate de dv, adica 9,91 puncte de stabilitate corespund stagiului de cotizare contributiv de 38 ani si 8 luni iar 9,5 puncte de stabilitate corespund stagiului de cotizare contributiv de 38 ani si 3 luni.
Insa intrebarea dv este daca dupa recalculare este corecta diminuarea punctelor de stabilitate.
Raspunsul la intrebare este ca este corecta diminuarea punctelor de stabilitate daca la recalculare vi s-a dat dreptul la pensie pe perioada lucrata de cca 6 luni pentru completare, pentruca nu se dau puncte de stabilitate pe perioadele in care se cumuleaza pensia cu salariu.
Re: recalculare dupa decizia instantei
Scris de: diana la data: 09/22/2026 2:13am
la pensie :
Calculul punctelor de stabilitate pentru stagiul de cotizare contributiv nu corespunde cu datele indicate de dv, adica 9,91 puncte de stabilitate corespund stagiului de cotizare contributiv de 38 ani si 8 luni iar 9,5 puncte de stabilitate corespund stagiului de cotizare contributiv de 38 ani si 3 luni.
Insa intrebarea dv este daca dupa recalculare este corecta diminuarea punctelor de stabilitate.
Raspunsul la intrebare este ca este corecta diminuarea punctelor de stabilitate daca la recalculare vi s-a dat dreptul la pensie pe perioada lucrata de cca 6 luni pentru completare, pentruca nu se dau puncte de stabilitate pe perioadele in care se cumuleaza pensia cu salariu.

ultumesc pentru raspuns....dar totusi daca tu casa de pensii imi respingi cererea pt ca nu ai vrut sa imi iei in calcul grupa 2 si eu am fost obligata sa ma duc la munca inca 6 luni sa fac stagiul complet dupa care mi-am depus cererea de pensie si mi-au venit decizia cu 10 pcte de stabilitate(exemplu) dupa ce am castigat procesul de ce mi-a calculat 9.5 pcte de stabilitate adica de la data la care mi-au respins prima cerere si m-am judecat.Am castigat in instanta . multumesc

Multumesc pentru raspuns....dar totusi daca tu casa de pensii imi respingi cererea pt ca nu ai vrut sa imi iei in calcul grupa 2 si eu am fost obligata sa ma duc la munca inca 6 luni sa fac stagiul complet dupa care mi-am depus cererea de pensie si mi-au venit decizia cu 10 pcte de stabilitate(exemplu) dupa ce am castigat procesul de ce mi-a calculat 9.5 pcte de stabilitate adica de la data la care mi-au respins prima cerere si m-am judecat.Am castigat in instanta . multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1