Gen:feminin
Data nasterii:08.04.1966
Stagiul de cotizare:39.7 luni
Alte date: 1 copil
Intrebare: Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand pot iesi le pensie limita de varsta nepenaliza, am 39.7 luni lucrati, am 1 copil(reducerea de 6 luni pentru nasterea si cresterea 1 copil) se aplica si pentru cine opeaza sa iasa la pensie pe legea.360/2023 art.56 ? Cererea se completeaza pentru pensie anticipata sau pentru limita varsta? Va multumesc anticipat.
Intrebare: Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand pot iesi le pensie limita de varsta nepenaliza, am 39.7 luni lucrati, am 1 copil(reducerea de 6 luni pentru nasterea si cresterea 1 copil) se aplica si pentru cine opeaza sa iasa la pensie pe legea.360/2023 art.56 ? Cererea se completeaza pentru pensie anticipata sau pentru limita varsta? Va multumesc anticipat.
Marilena :
Gen:feminin
Aveți în prezent dreptul la pensionare la limită de vârstă conform art.56 din noua lege a pensiilor(360/2923), dacă aveți minim 34 ani
și 7 luni stagiu de cotizare contributiv(efectiv lucrați sau cumpărați)depășit cu minim 5 ani care pot fi contributivi, asimilați, stagii suplimentare pentru grupe/condiții de muncă.
Cererea se face pentru pensie limita de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor, pentru care la CJP exista formular.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns, va rog sa-mi mai spuneti si despre reducerea cu 6 luni,pentru 1 copil, daca se aplica in cazul PLV ART.56 Legea 360 ?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns, va rog sa-mi mai spuneti si despre reducerea cu 6 luni,pentru 1 copil, daca se aplica in cazul PLV ART.56 Legea 360 ?
Marilena :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Oricum, în cazul dumneavoastră nu mai aveți nevoie de reduceri, ci doar de îndeplinirea condițiilor descrise... Reducerile nu aduc puncte, respectiv bani, ci dimpotrivă.
Reducerea varstei standard de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii, conform art 51 din legea pensiilor 360/2023 nu se cumuleaza cu reducerea varstei standard de pensionare conform art 56 din legea pensiilor.