Subiect "certificat" Deschis de Mihaela la data: 11/07/2025 11:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
certificat
Scris de: Mihaela la data: 11/07/2025 11:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua, mai am ceva ani de muncit pana la pensie, doresc sa stiu, pt a beneficia de reducerea de 10 ani pt varsta de pensionare, cand trebuie sa depun certificatul de handicap la casa de pesnii? acuma sau cand se apropie varsta de pensionare? detin certificat de handicap accentuat permanent, de aprox 13 ani. va multumesc frumos
Re: certificat
Scris de: la pensie la data: 11/08/2025 7:50am
Pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare trebuie in certificatul de handicap pe care il depuneti sa fie mentionat ca fost emis pentru a fi depus la Casa de pensii, in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta cu reducerea cu 10 ani a varstei standard de pensionare.
Prin acest certificat trebuie sa dovediti ca dupa dobandirea starii de handicap ati realizat un stagiu de cotizare de minim doua treimi din stagiul dv complet de cotizare.
Deci din aceasta cauza trebuie sa depuneti acest certificat cat mai apropiat de data de depunere a dosarul de pensionare si numai daca la data depunerii dosarului indepliniti conditiile mentionate mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1