Gen:f
Data nasterii:13.02.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! Hristoa a inviat!
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie:
In anul 2021 am decis sa-mi depun doasarul pentru pensie anticipata partial in urma unei probleme grave de sanatate, insa nu am pus-o in plata niciodata, continuand sa lucrez.
In anul 2024 luna aprilie ziua 13, am facut cerere pentru trecerea la pensie de limita de varsta, calcularea deciziei fara punerea in plata, intrucat am lucrat in continuare si nu aveam dreptul sa cumulez pensia cu salariul.
In decembrie 2025 am primit decizia de incetare a ctr. de munca cu 01.01.2026 si am solicitat casei de pensii recalcularea pensiei conform legii 360/2023, cu calculul punctelor de stabilitate, valorificarea adeverintei de venituri pe care am atasat-o, si adaugarea stagiilor acumulate din aprilie 2024-decembrie 2025, si totodata punearea in plata cu 01.01.2026.
Dupa mai multe solicitari timp de 1 luna, atat prin email cat si telefonic, nu am primit nicio decizie si nici banii cuveniti pana in prezent.
Am revenit si azi telefonic, si am primit un raspuns halucinant, ca mi se va face plata pe decizia de pensie anticipata, iar restul urmeaza sa fie recalculat, ca asa prevede legea ca mai intai sa fie pusa in plata prima decizie, nefiind luata in calcul cea din 2024 pentru limita de varsta!
Este corect? Ma pot adresa undeva?
Va multumesc anticipat!