Subiect "pensie anticipata sau limita de varsta?" Deschis de Penciu Ligia la data: 04/15/2026 4:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata sau limita de varsta?
Scris de: Penciu Ligia la data: 04/15/2026 4:52am
Gen: Feminin
Data nasterii: 28.12.1966
Stagiul de cotizare:36 ani( la 1 septembrie 2026)
Am lucrat in invatamant intre 1985-1990; 1995-2026
Alte date: facultatea la zi 5 ani.(In aceasta perioada de facultate nu am lucrat)
Intrebare:lucrez in invatamant si am depus cerere de pensionare anticipata (intrucat nu am varsta standard de pensionare). Dar cu cei 5 ani de facultate am inteles ca voi fi la limita de varsta. Trebuie sa schimb cererea depusa la ISMB din pensie anticipata in cerere pentru limita de varsta? Cand pot depune dosarul de pensionare?Ce imi trebuie la depunderea dosarului la casa de pensii din partea institutiei?
Re: pensie anticipata sau limita de varsta?
Scris de: la pensie la data: 04/16/2026 4:47am
Pentru pensie pentru limita de varsta cu o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din noua lege a pensiilor trebuie sa modificati dosarul de pensie anticipata astfel :
- Inlocuirea cererii cu cerere pentru pensie pentru limita de varsta.
- Sa depuneti diploma de absolvire a invatamantului universitar, insotita de foaia matricola sau de adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi, in original si copie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1