Subiect "Acte pentru pensionare" Deschis de Alma Ionescu la data: 03/19/2009 7:19pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Acte pentru pensionare
Scris de: Alma Ionescu la data: 03/19/2009 7:19pm
Gen:F
Data nasterii:1952
Stagiul de cotizare:29 ani
Alte date:
Intrebare:
1. Lunile de tratament oncologic intra in calcul pentru pensionare? Care este contributia la bugetul de asigurari in aceste luni? In unele luni mi s-a oprit la minimul pe economie iar in altele la salariul real.
2. Lucrez de 27 ani in invatamant dar in perioada 1984-1991 cartea de munca era la o unitate industriala care acum este desfiintata de mult. Cum pot dovedi continuitatea in invatamant pentru a beneficia reducerea de 3 ani la varsta de pensionare?
3. Anii de facultate urmata la cursuri de zi se pot dovedi si cu foaia matricola pe care scrie explicit cursuri de zi sau numai du adeverinta de la facultate?
Re: Acte pentru pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/21/2009 5:14am
1.Perioada de tratament anterioara pensionarii este perioada de incapacitate temporara de munca (concediu medical ) pe timpul careia ati primit o indemnizatie care intra in calculul pensiei.
2. Pentru a reconstitui vechimea in invatamant trebuie sa cautati unde a fost predata arhiva intreprinderii unde aveati carnetul de munca si sa cereti sa vi se elibereze adeverinta de reconstituire a vechimii.
3. Dovada urmarii si absolvirii cursurilor universitare se poate face fie prin adeverinta de la institutia de invatamant respectiv fie prin Diploma (original si copie) si foaia matricola (original).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1