Subiect "decizie respingere" Deschis de Negulescu Neculae la data: 04/20/2022 5:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie respingere
Scris de: Negulescu Neculae la data: 04/20/2022 5:42am
Gen:M
Data nasterii:18.11.1960
Stagiul de cotizare:35 ani si 7 luni
Alte date:9 ani 11 luni 25 zile grupa II
Intrebare:Buna ziua.
In 10 febr am depus cerere pt pensie anticipata partial iar in 18 aprilie am primit decizia de respingere a cererii pentru pensie la limita de varsta. Cred ca functionarii de acolo nici macar nu au citit ce tip ce cerere am facut, ori a fost cu rea intentie. Voiam sa intreb daca in aceasta situatie trebuie sa astept si sa introduc o noua cerere dupa 45 de zile de la comunicare (termenul de contestatie a deciziei) ori pot depune imediat o alta cerere, tot pt pensie anticipata, pt ca nu mai vreau sa astept inca vreo cateva luni pana ajung la 62 de ani, pt ca am reducere de 3 ani a varstei de pensionare din munca in grupa II.
Re: decizie respingere
Scris de: la pensie la data: 04/20/2022 7:59am
In primul rand nu trebuie sa asteptati dupa ce ati primit respingerea cererii de pensionare de orice tip ci sa depuneti imediat cerere.
Tipul cererii depinde de cum ati procedat dupa depunerea dosarului de pensionare din luna februarie.
Daca ati lucrat in continuare dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala este avantajos ca in noua cerere sa cereti pensie anticipata partiala cu data in care ati depus noua cerere deoarece astfel la calculul pensiei vi se iau in calcul si sumele castigate dupa 10 februarie
Daca nu ati mai lucrat dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala este avantajos ca in noua cerere sa mentionati eroarea facuta de Casa de pensii si sa cereti ca pensia anticipata partiala sa vi se acorde incepand cu 10 februarie 2022 conform primei cereri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1