Subiect "Acord Romania - Canada" Deschis de Gabriela la data: 09/09/2022 3:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Acord Romania - Canada
Scris de: Gabriela la data: 09/09/2022 3:24am
Gen: F
Data nasterii: Dec. 1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Referitor la raspunsul D-voastra din 22.07.2022, Canada ( exceptand provincia Quebec ), are in acordul cu Romania si clauza cumularii stagiilor de cotizare in cazul pensiei anticipate / pensiei anticipate partiala. Stagiile de cotizare se actualizeaza anual, in luna martie pentru anul precedent. La intrebarea mea despre cum as putea obtine stagiile de cotizare lunare pentru perioada ianuarie - septembrie 2023, in vederea iesirii la pensie anticipata in Romania, mi s-a raspuns ca sa tiparesc " fluturasul de salariu" pe lunile respective.
Intrebarea mea este:
Casa de pensii din Romania va recunoaste " fluturasul de salariu" ca dovada a stagiului lunar de cotizare? Trebuie toate aceste documente traduse? Si, cel mai important, trebuie sa incetez activitatea in Canada pentru a primi pensie anticipata partiala in Romania?
Va multumesc anticipat!
Re: Acord Romania - Canada
Scris de: la pensie la data: 09/09/2022 1:38pm
Multumim pentru confirmarea faptului ca prevederile acordului bilateral intre Romania si Canada, postat pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice din Romania, au fost modificate.
Ce document doveditor al stagiului de cotizare lucrat in tarile cu care Romania are incheiat acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale il puteti afla fie de la institutia care se ocupa cu pensiile in Canada fie adresandu-va Casei Nationale de Pensii Publice din Romania.
In privinta continuarii activitatii in strainatate pe perioada in care primiti pensie anticipata partiala nu exista nici o prevedere legala in acest sens insa functionarii CNPP au raspuns la intrebarile puse de pensionari ca, pensia anticipata partiala nu se suspenda pe perioada in care pensionarii lucreaza in strainatate.
Rugam ca vizitatorii acestui site care sunt in aceasta situatie sa confirme.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1