Subiect "Puncte de stabilitate" Deschis de Mihai la data: 03/24/2024 1:14pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Puncte de stabilitate
Scris de: Mihai la data: 03/24/2024 1:14pm
Gen:M
Data nasterii:23.11.1967
Stagiul de cotizare:26 ani și 1 lună
Alte date: pensie de invaliditate gradul III
Intrebare:
Prin Legea 360/2023 se acordă: ”puncte de stabilitate - puncte suplimentare acordate persoanelor care au realizat stagiu de cotizare contributiv pentru o
perioadă mai mare de 25 de ani;”
Pentru cei care au ieșit la pensie pe caz de boală numărul acestor puncte este foarte mic sau deloc.
În acest sens consider că se face o discriminare (inechitate sau cum vreți săi spuneți) față de cei care ies la pensie de drept, conform Legii. În cazul meu, de exemplu, bolnav cronic am stat la serviciu până nu am mai putut să-mi îndeplinesc sarcinile din fișa postului, mă simțeam rău, etc.
Argumentul celor de la guvernare că la persoanele care se află la pensia de invaliditate pot desfășura (și alte) activități independente este rupt de realitate. Eu de exemplu mi-am căutat de lucru pe toate site-urile: eJobs, BestJobs, dar practic nimeni nu angajează persoane cu jumătate de normă (în meseria mea de inginer energetician) trecute de 50 de ani.
Am avut și un PFA dar a trebuit să renunț: lucrările rare, iar cele pe care le luam, datorită bolii, nu reușeam să le predau la timp.
De asemenea pentru pensionarii pe caz de boală nu există programe de inserție (reorientare) profesională gratuite.
În acest sens consider, pentru a elimina această discriminare, că trebuie făcută o inițiativă legislativă ca de exemplu să se acorde puncte de stabilitate și pentru pensionarii pe caz de boală ca diferență dintre stagiul minim de cotizare prevăzut de Lege și perioada contributivă pănă la ieșirea la pensie pe caz de boală.
Credeți că prin site-ul dvs. putem formula o petiție colectivă, a celor în situația mea?
Aveți alte propuneri pentru a avea o inițiativă legislativă?
Re: Puncte de stabilitate
Scris de: la pensie la data: 03/26/2024 9:29am
Va dam dreptate in ceiace priveste modificarile aduse de noua lege a pensiilor in privinta beneficiarilor de pensie de invaliditate.
Din pacate nu putem sa va ajutam in privinta petitiei colective deoarece acest site nu a fost conceput sa initieze prevederi legislative.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1