Gen:feminin
Data nasterii:3 aprilie 1951
Stagiul de cotizare:1.10.1975-
Alte date:
Intrebare:Doresc sa stiu cat si cum afecteaza la valoarea punctului de pensie, faptul ca angajatorul nu a platit obligatiile in 2009, declaratiile fiind depuse insa luna de luna.
Va multumesc
Data nasterii:3 aprilie 1951
Stagiul de cotizare:1.10.1975-
Alte date:
Intrebare:Doresc sa stiu cat si cum afecteaza la valoarea punctului de pensie, faptul ca angajatorul nu a platit obligatiile in 2009, declaratiile fiind depuse insa luna de luna.
Va multumesc
Conform anexei 3 la legea 19/2000, legea actuala a pensiei si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 07 decembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Calculul l-am facut cu programul „Varsta de iesire la pensie†de pe site-ul nostru.
Recuperarea datoriilor la Casa de Pensii privind contributia de asigurari sociale si penalizarile necesare cade in sarcina casei de pensii si poate fi urmarita timp de 5 ani dupa care se prescrie.
Daca recuperarea datoriilor este in faza de urmarire si nu a intervenit prescrierea calculul pensiei la limita de varsta nu este afectat in niciun fel.
Recuperarea datoriilor la Casa de Pensii privind contributia de asigurari sociale si penalizarile necesare cade in sarcina casei de pensii si poate fi urmarita timp de 5 ani dupa care se prescrie.
Daca recuperarea datoriilor este in faza de urmarire si nu a intervenit prescrierea calculul pensiei la limita de varsta nu este afectat in niciun fel.