reactualizarea programului dvs pt introducerea stagiului militar
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 7:20am
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 7:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: reactualizarea programului dvs pt introducerea stagiului militar
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 7:22am
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 7:22am
Salagean Niculae :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara,
Doresc adaugarea salariului pentru stagiul militar de un an si patru luni
multumesc,
Nicu
Scris de: GicaH la data: 06/09/2025 9:51am
Scris de: GicaH la data: 06/09/2025 9:51am
Salagean Niculae :
Salagean Niculae :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara,
Doresc adaugarea salariului pentru stagiul militar de un an si patru luni
multumesc,
Nicu
Nu trebuie sa treci salariul pe perioada stagiului militar, ci doar inițială "S", așa cum se specifică în program, acesta calculând automat punctajul.
Că să vezi punctajul dai click pe "Date introduse".
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 10:05am
Scris de: Salagean Niculae la data: 06/09/2025 10:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am scos datele cu cifre,am introdus S si mi-a scazut cu 45 lei pensia!!!
Cum asa?
nu exista un program mai precis,unde ori bagi S ,ori bagi datele INS pt acea perioada,sa ai acelasi rezultat ?
un alt calculator de pensie !
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Cum asa?
nu exista un program mai precis,unde ori bagi S ,ori bagi datele INS pt acea perioada,sa ai acelasi rezultat ?
Scris de: GicaH la data: 06/09/2025 2:24pm
Scris de: GicaH la data: 06/09/2025 2:24pm
Salagean Niculae :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Cum asa?
Cred că totuși greșiți, calculul punctajului pensiei pe perioada stagiului militar(stagiu asimilat) se calcula raportând salariul minim la salariul mediu brut pe economie din lunile corespunzătoare stagiul.
Nu se înțelege ce date cu cifre ați scos. Eu am făcut mai multe calcule cu acest program și am constatat că este exact, să nu zic foarte exact.
Singura problema este că cei ce se pensioneaza pe noua lege punctajul pentru stagiul militar este de 0,25 punct/luna, fără un calcul anume, facandu-se apoi media anuală.
Scris de: la pensie la data: 06/10/2025 9:52am
Scris de: la pensie la data: 06/10/2025 9:52am
Dv ati iesit la pensie in anul 2020 si atunci pensia a fost cslculata conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 prevederi care sunt aplicate de actualul programul de calcul de pe site. Va veti putea calcula corect pensia cu acest program daca introduceti corect datele.
Nu exista un program de calcul care sa va dea acelasi rezultat daca introduceti date diferite.
In ceeace priveste calculul punctajului lunar pe perioda stagiului militar fosta lege a pensiilor 263/2010 art 164 alin (2) precum si actuala lege a pensiilor 360/2023 art 138 alin (2) prevad ca pe perioada stagiului militar, satisfacut inainte de 01 aprilie 2001, sa se foloseasca salariul minim pe economie.
Aceste prevederi le puteti verifica daca la decizia de pensionare din anul 2020 ati primit buletinul de calcul al pensiei.
Daca doriti sa verificati valoarea pensiei pe care o aveti dupa data de 01 septembrie 2024 (daca ati primit decizia de recalculare conform legii 360/2023), procedati astfel :
- Verificati mai intai punctajul anual al pensiei inainte de recalculare.
Pentru aceasta folositi programul de calcul de pe site in care introduceti datele din buletinul de calcul atasat deciziei de pensie din anul 2020.
Daca nu aveti acest buletin de calcul reveniti si precizati ce fel de pensie ati avut pana in august 2024 si cereti sa va comunicam observatiile noasre privind corectitudinea datelor introduse in program. In aceasta privinta am vazut unele erori privind sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 si unele perioade in care ati selectat codul "L" si ati introdus un salariu de 1 leu.
- Calculati punctele de stabilitate conform art 85 alin (3) din legea pensiilor 360/2023. La acest calcul puteti utiliza programul de calcul "Puncte de stabilitate" pe care il gasiti in partea superioara a paginii de forum in functie de stagiul de cotizare contributiv.
- Calculati valoarea pensiei recalculate conform legii pensiilor 360/2023. La acest calcul puteti utiliza programul de calcul "Pensia recalculata" pe care il gasiti in partea superioa a paginii de forum in functie de punctajul pensiei din perioada anterioara datei de 01 septembrie 2024 si a punctelor de stabilitate.
Nu exista un program de calcul care sa va dea acelasi rezultat daca introduceti date diferite.
In ceeace priveste calculul punctajului lunar pe perioda stagiului militar fosta lege a pensiilor 263/2010 art 164 alin (2) precum si actuala lege a pensiilor 360/2023 art 138 alin (2) prevad ca pe perioada stagiului militar, satisfacut inainte de 01 aprilie 2001, sa se foloseasca salariul minim pe economie.
Aceste prevederi le puteti verifica daca la decizia de pensionare din anul 2020 ati primit buletinul de calcul al pensiei.
Daca doriti sa verificati valoarea pensiei pe care o aveti dupa data de 01 septembrie 2024 (daca ati primit decizia de recalculare conform legii 360/2023), procedati astfel :
- Verificati mai intai punctajul anual al pensiei inainte de recalculare.
Pentru aceasta folositi programul de calcul de pe site in care introduceti datele din buletinul de calcul atasat deciziei de pensie din anul 2020.
Daca nu aveti acest buletin de calcul reveniti si precizati ce fel de pensie ati avut pana in august 2024 si cereti sa va comunicam observatiile noasre privind corectitudinea datelor introduse in program. In aceasta privinta am vazut unele erori privind sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 si unele perioade in care ati selectat codul "L" si ati introdus un salariu de 1 leu.
- Calculati punctele de stabilitate conform art 85 alin (3) din legea pensiilor 360/2023. La acest calcul puteti utiliza programul de calcul "Puncte de stabilitate" pe care il gasiti in partea superioara a paginii de forum in functie de stagiul de cotizare contributiv.
- Calculati valoarea pensiei recalculate conform legii pensiilor 360/2023. La acest calcul puteti utiliza programul de calcul "Pensia recalculata" pe care il gasiti in partea superioa a paginii de forum in functie de punctajul pensiei din perioada anterioara datei de 01 septembrie 2024 si a punctelor de stabilitate.