Gen:F
Data nasterii:18.11.1966
Stagiul de cotizare:incepand din 1 apr 1991
Alte date:studii superioare 5 ani, 2 copii
Intrebare:Va rog sa imi spuneti incepand cu ce luna/an pot iesi la pensie partiala anticipata
Intrebare:Va rog sa imi spuneti incepand cu ce luna/an pot iesi la pensie partiala anticipata
STOIAN DANIELA :
Gen:F
1.Pensie limita de vârstă din octombrie 2029.
2.Pensie limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor, din octombrie 2024 cu stagiul de cotizare contributiv de minim 34 ani și 11 luni depășit cu minim 5 ani care pot fi contributivi, asimilați(în cazul dumneavoastră studii superioare la zi)
3 Pensie anticipată cu diminuare cu condiția să aveți stagiul de cotizare contributiv de 34 ani și 11 luni. Acest caz nu este recomandat pentru că trebuie să vă completați stagiul de cotizare contributiv de 34 ani și 11 luni, la fel că în cazul pensiei limită de vârstă din punctul 2.
Dacă nu aveți întrerupere în anii de stagiu contributiv(efectiv lucrați sau cumpărați), mai aveți de completat cca 6 luni(lucrând sau cumpărând)pentru a va încadra la pensie limita de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor.