Subiect "Calculare puncatj pensie" Deschis de Ghica Monica la data: 02/01/2010 11:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculare puncatj pensie
Scris de: Ghica Monica la data: 02/01/2010 11:57am
Gen:F
Data nasterii:14.09.1952
Stagiul de cotizare:28 ani
Alte date:
Intrebare:Va rog sa imi spune-ti cum se calculeaza punctajul avand in vedere ca am cotizat 28 ani in grupa II munca si o perioada de 5 ani am lucrat la spital boli tbc copii, am iesit anticipat la pensie, iar in anul 2009 am depus cerere ptr pensie limita de varsta, obtinand in prezent un pct de 0.7, iar la pensie anticipata aveam pct de 0.86.
Va rog sa imi comunicati cum se calculeaza acest punctaj.
Va multumesc anticipat
Re: Calculare puncatj pensie
Scris de: la pensie la data: 02/03/2010 3:32am
Situatia dv nu poate fi asa cum o prezentati dv. Credem ca exista mai multe erori si mai intai trebuie sa eliminati erorile facute de dv pentru a determina eventualele erori facute de functionarii de la Casa de Pensii
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 14 noiembrie 2011 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 28 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 13 ani si 4 luni. Calculul l-am facut cu programul „Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Daca prezentati documente privind faptul ca aveti un stagiu de 28 ani in gr II aveati dreptul la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si 6 luni adica din 14 mai 2005 si atunci nu vedem alt motiv pentru care ati cerut pensie anticipata decat acela ca nu vi s-a recunoscut stagiul in grupa II de munca.
Pe de alta parte conform modul de calcul al pensiei nu este posibil ca la trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia la limita de varsta sa scada pensia deoarece pensia anticipata partiala se calculeaza din pensia la limita de varsta la care se aplica o diminuare. La trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia la limita de varsta se elimina o diminuare si deci pensia creste nu scade.
Pentru a scurta mesajul va rugam sa reveniti cu urmatoarele precizari:
-Data in care ati beneficiat de pensie anticipata partiala.
-Daca ati prezentat acte doveditoare privind stagiul dv in grupele de munca.
-Daca in decizia de pensionare pentru pensia la limita de varsta este recunoscut stagiul in gr II (litera F)
-Daca ati primit bulletin de calcul pentru pensia anticipata partiala.
-Data in care ati beneficiat de pensie la limita de varsta.
-Daca ati primit decizie pentru pensia la limita de varsta si diferentele intre continutul celor doua decizii (pensie anticipata partiala si pensie la limita de varsta).
- Daca ati primit o explicate a scaderii punctului de pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1