Subiect "Cum se calculeaza pensia in cazul cotizatiei standard incomplete? Daca am vechime 20 de ani si 5 ani de facultate, la ce pensie pot sa ma astept cand voi implini varsta?" Deschis de nedelcu monica la data: 02/19/2010 5:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum se calculeaza pensia in cazul cotizatiei standard incomplete? Daca am vechime 20 de ani si 5 ani de facultate, la ce pensie pot sa ma astept cand voi implini varsta?
Scris de: nedelcu monica la data: 02/19/2010 5:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Cum se calculeaza pensia in cazul cotizatiei standard incomplete? Daca am vechime 20 de ani si 5 ani de facultate, la ce pensie pot sa ma astept cand voi implini varsta?
Scris de: la pensie la data: 02/24/2010 1:40am
Modul de calcul al pensiei este urmatorul :
Se calculeaza un punctaj lunar prin impartirea slariului (venitului) lunar avut la salariul mediu pe economie din aceiasi perioada.
Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare din cursul unui an calendaristic la 12, indiferent cate luni sunt lucrate in acel an.
Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada de cotizare.
Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complet de cotizare . Deci in cazul dv se cumuleaza punctajele anuale pe perioada lucrata si a stagiului asimilat pentru studii universitare (pe aceasta perioada se ia in calcul salariul minim pe economie) si se imparte la stagiul complet de cotizare care fiind mai mare va da o medie mai mica.
Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie.Valoarea punctului de pensie este anuntata de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS). In present valoarea punctului de pensie este de 732.80 lei.
Daca inainte de anul 1992 ati benficiat de alte sporuri in afara de sporul de vechime pentru a fi luate in calculul pensiei trebuie sa prezentati o adeverinta eliberata de angajator cu aceste sporuri.
Analizand cele de mai sus intelegeti ca nu va putem spune ce pensie veti avea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1