Subiect "Calcul pensie la limita de varsta" Deschis de Neaga Elisabeta la data: 02/19/2010 7:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie la limita de varsta
Scris de: Neaga Elisabeta la data: 02/19/2010 7:55am
Gen:F
Data nasterii:05.10.1949
Stagiul de cotizare:29 ani si 9 luni
Alte date:13 ani si 3 luni pensie invaliditate gradul 2

Intrebare:In urma completarii programului de la dumneavoastra mi-a iesit o diferenta intre pensia pe care o primesc si pensia estimata, de 50 roni, cu aproximatie. Pentru a completa cat mai bine in program am nevoie de cateva indicatii de la dumneavoastra. De exemplu in perioada invaliditatii ce trebuie sa scriu? Adica sa trec decat P2? sau L si valoarea pensiei pe care o primeam? Si de unde pot lua valoarea pensiei primite, de invaliditate, cu toate modificarile ulterioare? Pentru ca in decizia de pensionare din anul 1994 aveam o pensie de 67289 lei si acesta s-a modificat pe parcurs. Eu am trecut decat P2 iar la valoare 0 dar nu stiu daca este corect. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare. O zi buna va doresc!
Re: Calcul pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/24/2010 3:35am
La pensia la limita de varsta pe perioada cat ati primit pensie de invaliditate se ia in calcul in loc de salariu pensia de invaliditate primita asa cum ati presupus si dv. In acest caz trebuie ca pe aceasta perioada sa selectati codul “L” si in loc de salariu sa introduceti pensia.
Determinarea pensiei de invaliditate primita poate fi facuta numai dupa octombrie 2005 cand vi s-a facut recalcularea pensiei astfel. Se inmulteste punctajul mediu al pensiei pe care il gasiti pe cuponul de pensie cu valoarea punctului de pensie. Evolutia valorii punctului de pensie poate fi gasita pe site-ul CNPAS. Insa pentru a rezolva problema in intregime analizati Buletinul de calcul al pensiei la limita de varsta care trebuia sa-l primiti anexat la decizia de pensionare la limita de varsta. Daca nu l-ati primit il puteti cere la Casa de Pensii de care apartineti. In acest buletin sunt trecute datele care au costituit baza de calcul a pensiei si deci si pensia dv de invaliditate.
In plus in programul de calcul de pe site-ul nostru mai trebuie sa treceti sporul de vechime inainte de 1 aprilie 1992 care se determina conform celor explicate de noi pe forum la “Sporul de vechime “
Pentru dv am determinat noi acest spor si acesta este:
Intre ianuarie 1970 - decembrie 1974 3 %
Intre ianuarie 1975 - decembrie 1979 5 %
Intre ianuarie 1980 - august 1983 7 %
Intre septembrie 1983 - decembrie 1984 12 %
Intre ianuarie 1985 – martie 1992 15 %
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1