Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de mihaela la data: 02/19/2010 8:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: mihaela la data: 02/19/2010 8:50am
Gen:F
Data nasterii:3 MARTIE 1956
Stagiul de cotizare:34 ANI SI 6 LUNI,DIN CARE:CONDITII NORMALE 25 ANI,7 ANI SI 3 LUNI GRUPA 2 DE MUNCA-lg.3/1977(PROCENT 80%)-pt vare mi s-au adaugat inca 1 an si 9 luni stagiu aferent pt gr I si II
Alte date:+1 an si 8 luni pensie invaliditate gr.2,ulterior
Intrebare:POT IESI LA PENSIE ANTICPATA PARTIAL,IN CONDITIILE ACTUALEI LEGI?CAND?CARE AR FI PROCENTUL DE DIMINUARE AL PENSIEI,TINAND CONT CA AM UN STADIU DE COTIZARE MAI MARE DECAT CEL CERUT.VA MULTUMESC FOARTE MULT SI ASTEPT CU NERABDARE RASPUNSUL DVS.
NOUA LEGE AR INTRA DUPA 31 MARTIE 2011?
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 02/24/2010 4:00am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 03 martie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 iar dupa aceasta data s-a numit conditii deosebite.
Nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca deoarece acesta calculat tinand cont de procentul lucrat in aceasta grupa de 80 % rezulta un stagiu mai mic decat limita minima de 6 ani pentru care se acorda aceasta reducere.
Conform actualei legi a pensiilor aveti dreptul sa cereti pensie anticipata partiala in 03 martie 2011 iar in conditiile in care atunci ati avea acelasi stagiu ca acum diminuarea pensiei ar fi de 18 %
Noi insa presupunem ca noua lege unitara a pensiilor va fi adoptata si va intra in vigoare inainte de 1 martie 2011 si in acest caz daca prevederile din proiect se mentin datele de mai sus se amana cu 7 luni si devin:
- Data de iesire la pensie la limita de varsta in 03 octombrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni.
- Data de iesire la pensie anticipata partiala dupa 03 octombrie 2011 iar diminuarea pensiei va fi 45 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1