Subiect "istoric pensie urmas" Deschis de Alina Serban la data: 11/24/2010 9:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
istoric pensie urmas
Scris de: Alina Serban la data: 11/24/2010 9:29am
Gen: Pensie de urmas
Data nasterii: 16.12.1978
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua! Cum as putea verifica daca pensia primita de mine (in perioada 1990-1996) si de sora mea (in perioada 1990-1998) este corecta. Prin decizia de primire a pensiei s-a stabilit 490.000 lei(vechi)/fiecare, dar nu am alte date pentru a calcula pensia pe care trebuia sa o primesc in cei 6, respectiv 8 ani, de dupa moartea mamei. Va multumesc!
Re: istoric pensie urmas
Scris de: la pensie la data: 11/25/2010 3:12am
Conform prevederilor legii pensiilor 3/1977 care era in vigoare in acea perioada dumneavoastra impreuna cu sora aveati dreptul la o pensie de urmas in cuantum de 75 % din pensia mamei dv (la limita de varsta sau de invaliditate in cazul in care la data decesului mama dv nu era pensionata). Dupa anul 1996 sora dv care a ramas singura cu pensie de urmas a avut dreptul la 50% din pensia mamei.
Ne pare rau ca trebuie sa va spunem ca noi consideram nepotrivit un asemenea demers fie si pentru faptul ca fiind facut cu asa intarziere nu poate avea un rezultat pozitiv. Exista un termen general de prescriere de 3 ani a creantelor care a actionat si in acest caz si deci nu mai puteti cere eliminarea unei erori ipotetice dupa mai mult de 10 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1