Subiect "Ce inseamna pensie anticipata partiala?" Deschis de Eugenia la data: 02/10/2011 1:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ce inseamna pensie anticipata partiala?
Scris de: Eugenia la data: 02/10/2011 1:38am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ceinseamna pensie anticipata partiala?
Va multumesc.
Apreciez activitatea dvs. si ajutorul de care beneficiem putandu-ne informa corect de pe acest site.
Re: Ce inseamna pensie anticipata partiala?
Scris de: la pensie la data: 02/20/2011 7:53am
Asiguratii au dreptul la :
-Pensie pentru limita de varsta daca indeplinesc conditia sa aiba varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.
-Pensie anticipata partiala daca indeplinesc conditia sa aiba stagiul complet de cotizare si varsta mai mica cu maxim 5 ani decat varsta standard de pensionare. Este anticipata pentruca se acorda cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare si partiala pentruca se diminuiaza cu un procent care rezulta prin inmultirea numarului de luni de anticipare cu 0,75%.
- Pensie anticipata (nediminuata) daca indeplinesc conditia sa aiba stagiul mai mare cu 8 ani decat stagiul complet de cotizare si varsta mai mica cu maxim 5 ani decat varsta standard de pensionare.
In cazul pensionarilor militari la pensiile anticipata partiala si anticipata se cer in plus stagiul minim in specialitate si alte conditii care se pot citi pe site la “Reducerea varstei de pensionare”
Varsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare, stagiul minim de cotizare si stagiul minim de cotizare in specialitate se determina in functie de data de nastere conform anexelor 5 si 6 ale legii unitare a pensiilor 263/2010. Aceste determinari pot fi facute si pe site-ul nostru la “Varsta de pensionare”
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1