Subiect "Este corect calculul?" Deschis de Ion Batrane la data: 01/04/2012 4:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Este corect calculul?
Scris de: Ion Batrane la data: 01/04/2012 4:40am
Gen:m
Data nasterii:1948
Stagiul de cotizare:404 luni
Alte date:punctaj total 31.17897
Intrebare:Este corect calculul cu aceste date introduse?
Locuiesc in Suedia si sunt foarte multumit de existenta acestui site, cat si de modul de prezentare si de facilitare oferita. Intrucat se apropie data de pensionare in Romania, m-am folosit de acest prilej pt a calcula pensia. In urma introducerii datelor personale am ajuns totusi la rezultatul ca voi avea o pensie mai mica decat cea obtinuta de sotia mea (care s-a pensionat in 2001), cu toate ca eu am avut salarii mult mai mari si-o perioada de cotizare mai lunga. In aceasta dilema ma intreb daca conditiile s-au inrautatit sau pur si simplu am comis o eroare in introducere datelor. As aprecia deosebit daca as primi un feedback, inainte de depunerea dosarului. Intentionez sa vin in tara in luna martie pentru acest lucru.
Cu multumiri anticipate,
Ion Batrane
Re: Este corect calculul?
Scris de: valentin virgil la data: 01/04/2012 1:47pm
Ion Batrane :
Gen:m
Data nasterii:1948
Stagiul de cotizare:404 luni
Alte date:punctaj total 31.17897
Intrebare:Este corect calculul cu aceste date introduse?
Locuiesc in Suedia si sunt foarte multumit de existenta acestui site, cat si de modul de prezentare si de facilitare oferita. Intrucat se apropie data de pensionare in Romania, m-am folosit de acest prilej pt a calcula pensia. In urma introducerii datelor personale am ajuns totusi la rezultatul ca voi avea o pensie mai mica decat cea obtinuta de sotia mea (care s-a pensionat in 2001), cu toate ca eu am avut salarii mult mai mari si-o perioada de cotizare mai lunga. In aceasta dilema ma intreb daca conditiile s-au inrautatit sau pur si simplu am comis o eroare in introducere datelor. As aprecia deosebit daca as primi un feedback, inainte de depunerea dosarului. Intentionez sa vin in tara in luna martie pentru acest lucru.
Cu multumiri anticipate,
Ion Batrane
Eu cred ca nu e nicio gresala.Valoarea punctajului mediu anual depinde de stagiu de cotizare.Sotiei dv a avut un stagiu complet de cotizare de 25 de ani,pe cand dv. aveti un stagiu complet de cotizare de 34 de ani.De aici rezulta ca pensia nu este contributiva,nu primesti cat ai contribuit,ci primesti cat vrea legiutorul prin aplicarea acestor stagii de cotizare diferite.
Re: Este corect calculul?
Scris de: la pensie la data: 01/05/2012 4:05am
Referitor la datele introduse in program avem urmatoarele observatii :
1. Perioada unui an universitar este de la 01 octombrie la 30 septembrie a anului urmator, cu eexceptia ultimului an cand se considera pana la angajare daca aceasta s-a facut inainte de 30 septembrie.
2. Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat pana in martie 1992 asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculat noi si acesta este :
Intre septembrie 1978 – august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 – august 1988 9 %
In septembrie 1988 12 %
Acestea se introduc in coloana sporuri in % cumulate cu celelalte sporuri.
3.Pentru sporurile evidentiate separate (cu exceptia sporului de vechime de la punctul 2), pentru a fi luate in calcul trebuie sa depuneti o adeverinta de la angajator.
4. In Romania in ultimii ani s-a desfasurat o actiune de scanare a carnetelor de munca in vederea intocmirii unei arhive electronice a Casei Nationale de Pensii, in cadrul careia trebuiau scanate toate carnetele de munca inclusiv cele care se aflau la posesorii nepensionati.
In consecinta trebuia sa prezentati si dv pentru scanare carnetul de munca la una din casele de pensii teritoriale. Aceasta se putea face si de alta persoana din tara imputernicita de dv prin procura eliberata de ambasada sau ub consulat al Romaniei.
Termenul de incheiere al acestei actiuni a fost amanat de nenumarate ori. Ultimul termen a fost 31 decembrie 2011 si nu stim daca va mai fi prelungit. Credem ca pana la venirea in tara ar trebui sa va interesati in aceasta chestiune.
Modul de interesare poate fi printr-un cunoscut din tara care poate intreba la ghiseul uneia din casele de pensii teritoriale (dar peste ceva timp) sau dv periodic sa urmariti site-ul Casei Nationale de pensii care il puteti accesa la adresa :
http://www.cnpas.org/
Dar atentie, nu pentru a ne lauda pe noi insine dar cei de pe acest site raspund destul de greu la mesaje.
Una din explicatiile unei pensii mai mici fata de sotia dv este si cel explicat de domnul Valentin adica se aduna puncte anuale (le gasiti facand click pe “Datele introduse” de pe orice pagina de date a programului nostrum) si apoi se face o medie prin impartire la stagiul complet de cotizare care la barbati este mai mare.
Referitor la cele spuse de domnul Valentin privind legea pensiilor noi suntem adeptii zicalei “Legea nu se discuta, se executa” (credem ca este o traducere a unui dicton latin) si deci nu comentam legea ci incercam sa o aplicam.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1