Subiect "Calcul pensiu" Deschis de Virgil la data: 01/09/2012 2:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensiu
Scris de: Virgil la data: 01/09/2012 2:06pm
Gen:F
Data nasterii: 16.02.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
- 9 ani si 11 luni - grupa II
- diferite perioade cu spor de 15% sau 25% pentru spor de noapte (cu adeverinta)
- sporuri de vechime
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca am introdus corect cele de mai sus in aplicatia de calcul a pensiei (in contul asociat emailului mentionat)
Re: Calcul pensiu
Scris de: la pensie la data: 01/10/2012 9:31am
Conform legii unitare a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 16 octombrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni.
Pentru stagiul de 9 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare.
Stagiul de gr II a fost echivalat cu conditii deosebite si pentru un stagiu in aceasta grupa de 9 ani beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni conform careia puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in 16 aprilie 2016.
Referitor la datele introduse in programul de calcul pensie avem urmatoarele informatii.
1. Ati completat in pagina de intrare in caseta “Punctaj suplimentar grupa de munca” 2,47 puncte. Nu cunoastem cum ati calculate acest punctaj dar presupunem ca acesta este gresit Daca ne comunicati noua perioada lucrata in grupa II de munca zi/luna/an va calculam noi acest punctaj dup ace faceti corecturile precizate de noi mai jos.
2. Programul de calcul pensie de pe site nu calculeaza automat sporul de vechime . Acest spor este determinat asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am determinat acest spor care este :
Intre august 1982 – august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 – iulie 1987 6 %
Intre august 1987 – martie 1992 9 %
Pe perioadele in care aveti si alte sporuri le cumulati asa cum ati facut
3. Dupa aprilie 1992 sporurile in % si suma fixa sunt luate in calcul numai daca prezentati o adeverinta de la angajator care sa contina aceste sporuri.
4 Verificati daca salariile introduse in octobrie si noiembrie 1997 sunt corecte. Noi credem ca sunt gresite (se iau in calcul numai salariile tarifare si sporurile cu character permanent)
5 . Datele introduse dupa data in care ne aflam face ca rezultatul obtinut sa fie mai departe de cel real.
6. Deoarece programul de calcul pensie de pe site nu a fost actualizat conform noii legi a pensiilor 263/2010 trebuie sa faceti o mica corectie a rezultatului astfel :
Se ia punctajul total:
Ex Sa presupunem ca obtineti un punctaj total de 30 puncte
- Se calculeaza punctajul mediu al pensiei impartind punctajul total la stagiul complet de cotizare
Conform datei dv de nastere aveti stagiul complect de cotizare de 30 ani si 8 luni adica 30,66667 ani
Ex 30/ 30,66667 = 0,97826 puncte
-Se calculeaza cuantumul pensiei inmultind punctajul mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie care in present este de 732,80 lei.
Ex 0,97826 X 732,8 = 717 lei
Re: Calcul pensie
Scris de: Virgil la data: 01/11/2012 7:30am
Multmesc pentru raspuns.

Am facut toate modificarile specificate.

Pentru "Punctaj suplimentar grupa de munca":
- 9 ani si 11 luni - intre 1980 (octombrie) - 1990 (aprilie)

Dupa calculele mele se poate iesi la pensie anticipata partiala incepand cu octombrie 2012 si pensia este diminuata cu 30%. Va rog sa-mi spuneti daca este calculat corect.

Multumesc anticipat
Scris de: la pensie la data: 01/12/2012 7:47am
Ne cerem iertare pentru faptul ca ca nu am observat o eroare facuta de dv la introducerea sporului de noapte si anume :
Sporurile de 15% si 25% se aplica numai castigului obtinut in orele de noapte si din cauza ca sporul introdus de dv in program se aplica intregului salariu trebuie introduse urmatoarele sporuri :
- 4,73 % pe perioada in care orele de noapte au fost platite cu un spor de 15 %
- 7,87 % pe perioada in care orele de noapte au fost platite cu un spor de 25 %
Faceti aceste modificari si reveniti pentru a va recalcula sporul pentru stagiile in grupa de munca si va rugam sa verificati pentruca intervalul octombrie 1980 –aprilie 1990 este un stagiu de 9 ani si 6 luni nu 9 ani si 11 luni.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 31,50 %, la varsta de 55 ani si 8 luni adica in 16 octombrie 2012.
Re: Calcul pensie
Scris de: Virgil la data: 01/12/2012 8:19am
Am facut modificarile.

Rog ajutor pentru calcularea sporului pentru grupa de munca: mai 1980 - aprilie 1990

Intrebare:

Daca se iese in decembrie 2012 (anticipata partiala) cand stagiul de cotizare ar fi de 36 ani si 5 luni, la acest stagiu se adauga si cei 2 ani si 3 luni (specificati de dumneavoastra mai sus)? In aceasta situatie se considera anticipata si nu se mai calculeaza diminuare (fiind indeplinita conditia de 38 ani si 8 luni)?
Scris de: la pensie la data: 01/12/2012 10:55am
Am calculat punctajul suplimentar pentru stagiul in grupa de munca in perioada precizata si au rezultat 2,04892 puncte pe care trebuie sa le introduceti in caseta din pagina 1 in care aveti introdus 2,47 puncte.
Dupa aceasta faceti corectia rezultatului explcat de noi in primul raspuns.
Este corect calculul dv aveti dreptul la pensie anticipata,nediminuata, dupa 16 octombrie 2012 atunci cand aveti stagiul efectiv lucrat de 36 ani si 5 luni si impreuna cu sporul de vechime de 2 ani si 3 luni pentru stagiul de 9 ani in grupa II de munca realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 8 luni adica cu 8 ani peste stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1