Subiect "ajutor" Deschis de oancea grigore la data: 11/30/2013 4:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ajutor
Scris de: oancea grigore la data: 11/30/2013 4:23am
Gen:feminin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:4 ani
Alte date:handicap accentuat
Intrebare:as dori un mic ajutor despre o fata care din cauza boli pe care o detine nu mai poate continua sa lucreze si are cotizat numai 4 ani are decizie de pensionare pe grad de invaliditate a depus actele la casa de pensi iar casa de pensi ia calculat o pensie de 37 lei acum reviv cu o intrebare daca statul garanteaza pensia minima de 350 lei cum se poate sa i se acorde o asa mica pensie si deacea am apelat la dumneavoastra daca puteti sa ne ajutati cu niste sfaturi ce putem face pentru aa
ceasta fata ca sa o putem ajuta sa obtina pensia minima garantata de stat ca si pe mine ajutorul pe care mi lati dat mia fost de mare ajutorsi de acea nu pot decat sa va aduc numai multumiri si sa va dea dumnezeu multa sanatate
Re: ajutor
Scris de: la pensie la data: 12/02/2013 3:25am
Nu ati dat toate datele necesare unei analize dar presupunem ca nu a fost gresit calculul pensiei de invaliditate
Pensia de invaliditate este foarte mica pentruca are stagiul de cotizare mic si conform ultimei modificari a legii pensiilor nu a primit nici stagiu potential, fiindca, foarte probabil are varsta peste 25 ani
Pensia sociala minima garantata pentru completarea pensiei pana la suma de 350 lei se acorda conform OUG 6/2009
Conform acestei ordonante daca pe langa pensia de invaliditate beneficiaza de alte drepturi de asigurari sociale si impreuna nu depasesc suma de 350 lei poate primi pensie sociala minima care sa completeze aceste venituri pana la suma de 350 lei. Din pacate credem ca dansa nu se incadreaza in aceasta situatie.
Ne pare rau ca nu am putut sa va ajutam in acest caz.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1