Subiect "Calcul stagiu cotizare" Deschis de Prodan Cristian la data: 12/09/2016 1:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul stagiu cotizare
Scris de: Prodan Cristian la data: 12/09/2016 1:28am
Gen:
Data nasterii:14.06.1956
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:,,Pentru stagiul de cotizare de 7 ani si 6 luni in grupa I (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 3 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare".Am primit acest raspuns de la un consultant al d-voastra.Puteti sa-mi precizati baza legala deoarece Casa de pensii ia in considereare procentul(75%) diminuand stagiu de cotizare.Multumesc!
Re: Calcul stagiu cotizare
Scris de: la pensie la data: 12/10/2016 3:08am
Asa cum v-am precizat anterior legislatia privind drepturile celor care au lucrat partial in grupa I de munca inainte de aprilie 2001 este destul de stufoasa neexistand o prevedere clara ci trebuie coroborate mai multe prevederi fapt ce poate duce la concluzii diferite.
Prevederile legale care precizeaza modul de calcul al acestui stagiu suplimentar fara a preciza ca acesta se calculeaza avand in vedere procentul lucrat sunt : Art 16 litera a) din legea 263/2010 coroborat cu art 16 din legea 3/1977.
Raspunsul dat de noi privin faptul ca la calculul stagiului suplimentar aferent stagiilor lucrate in grupele I si II de munca nu se tine cont de procentul lucrat nu este numai concluzia noastra ci si concluzia majoritatii functionarilor de la Casele teritoriale de pensii care la calculul acestor stagii suplimentare nu au in vedere procentele lucrate in grupele I si II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1