Subiect "DATA PENSIONARE" Deschis de CRISAN NICOLAE la data: 01/02/2017 1:10pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
DATA PENSIONARE
Scris de: CRISAN NICOLAE la data: 01/02/2017 1:10pm
Gen:M
Data nasterii:19 DECEMBRIE 1957
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:16 ani lucrati in grupa II
Intrebare:cand ma pot pensina anticipat partial si cat ar fi diminuarea daca m-as pensiona imediat cand am dreptuL
Re: DATA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 01/03/2017 2:35am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 19 decembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiul de 16 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 4 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 39 ani.
Pentru stagiul de 16 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in data de 19 iunie 2019
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in 19 decembrie 2017. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului . Daca o cereti in 19 decembrie 2017 si atunci aveti acelasi stagiu de cotizare ca acum, adica 35 + 4 ani, diminuarea va fi de 5,40 % iar daca pana atunci mai lucrati si realizati stagiul de cotizare de 36 + 4 ani diminuarea va fi de 4,50 %.
Scris de: Tomescu Gabriel la data: 01/03/2017 9:47am
Gen:M
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti la ce data pot introduce cererea de pensionare avand in vedere:
-data nasteri 18.06.1968
-data incadrarii in M.A.I. 15.09.1995(numai gr.1)
-stagiu militar 1,1 ani
Va multumesc anticipat
Scris de: la pensie la data: 01/04/2017 3:55am
Pentru Tomescu Gabriel
Nu ati precizat daca inainte de incadrarea in MAI ati mai fost angajat in sectorul civil si daca ati urmat o scoala militara.
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 noiembrie 2025 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 8 luni.18 august 2027 la varsta standard de 59 ani si 2 luni.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 21 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie de serviciu pentru limita de varsta dupa varsta de 48 ani si 8 luni adica dupa data de 18 februarie 2017 daca atunci sunteti militar activ si realizati o vechime efectiva de cel putin 25 ani. In prezent aveti o vechime efectiva de 22 ani 4 luni si 19 zile si va lipsesc 2 ani 7 luni si 11 zile care pot fi completati astfel :
- adaugand un stagiu de cotizare lucrat in civil inainte de incadrare in MAI
- adaugand o perioada in care ati facut scoala militara
- Lucrand in continuare pana la realizarea stagiului de cotizare efectiv de 25 ani.
Puteti sa va pensionati imediat cu pensie de serviciu anticipata partiala daca sunteti trecut in rezerva ca urmare a reorganizarii unitatii sau a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1