Subiect "clarificare depunere decizie pentru incetarea activitatii" Deschis de Moraru Rodica la data: 01/05/2017 3:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
clarificare depunere decizie pentru incetarea activitatii
Scris de: Moraru Rodica la data: 01/05/2017 3:03am
Gen:Feminin
Data nasterii:22.05.1958
Stagiul de cotizare:39 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:
Dupa primirea deciziei de pensionare (am depus dosarul pe 05.12.2016), pot sa nu îmi intrerup activitatea pentru o perioada de un an, avand in vedere ca mai am doi ani pana la împlinirea varstei pentru limita de varsta ? Pot sa intrerup activitatea la un an de la primirea deciziei de pensionare ?
Re: clarificare depunere decizie pentru incetarea activitatii
Scris de: la pensie la data: 01/05/2017 8:48am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 22 iunie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
in prezent aveti dreptul la pensie anticipata.nediminuata.
Puteti inceta activitatea si sa depuneti dovada incetarii activitatii la primirea deciziei de pensie anticipata. Pensia anticipata se acorda de la data depunerii dosarului de pensie dar nu se pune in plata pana la depunerea dovezii de incetarea a activitatii. Perioada de la depunerii dosarului de pensie pana la depunerea dovezii de incetare a activitatii pensia este suspendata.
Dupa punerea in plata a pensiei puteti relua activitatea prin contract de munca si incetarea din nou a activitatii fara restrictii dar pentru operativitate in suspendare a pensiei si incetarea suspendarii va recomandam ca sa anuntati cu operativitate prin o cerere depusa la Casa de pensii atat data reluarii activitatii cat si incetarea activitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1