Subiect "Pensie" Deschis de Lupașcu Nelu la data: 01/05/2017 2:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Lupașcu Nelu la data: 01/05/2017 2:53pm
Gen:
Data nasterii:23.11.1957
Stagiul de cotizare: Sunt angajat din data de 23.11.1975 si in prezent.
Alte date: Stagiul militar 1an si 4 luni
Intrebare: Buna ziua. As dori sa aflu când pot să ies la pensie anticipat,in ce condiții și care ar fi penalizarea.Va rog să-mi dați mai multe variante. Vă mulțumesc.
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 01/08/2017 8:14am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu ati precizat ca ati satisfacut stagiul militar dupa angajare. In calculul diminuarii pensiei anticipate partiale am luat in calcul ca ati satisfacut stagiul militar dupa angajare.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 23 noiembrie 2017. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 23 noiembrie 2017 si atunci aveti stagiul de cotizare de acum (39 ani si 9 luni, fara stagiul militar) diminuarea este de 3,60% iar daca pana atunci lucrati (realizati stagiul de 40 ani si 8 luni fara stagiul militar), diminuarea este de 3 %
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu cca 3 ani si 3 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul perioada stagiului militar.
Scris de: mircea c la data: 01/26/2017 3:41am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu ati precizat ca ati satisfacut stagiul militar dupa angajare. In calculul diminuarii pensiei anticipate partiale am luat in calcul ca ati satisfacut stagiul militar dupa angajare.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 23 noiembrie 2017. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 23 noiembrie 2017 si atunci aveti stagiul de cotizare de acum (39 ani si 9 luni, fara stagiul militar) diminuarea este de 3,60% iar daca pana atunci lucrati (realizati stagiul de 40 ani si 8 luni fara stagiul militar), diminuarea este de 3 %
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu cca 3 ani si 3 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul perioada stagiului militar.
Scris de: mircea c la data: 01/26/2017 3:53am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cred ca raspunsul de 3 % este gresit in acest caz deoarece conform calculului de penalizare din program rezulta o valoare de 17,7 % ( anticiparea de luni pana la varsta de 65 ani este de(4ani si 11 luni = 59 luni ) si la numarul de ani lucrati peste stagiul complet de 35 de ani (sunt peste 4 ) .Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 01/27/2017 3:40am
Observatia domnului Mircea C este corecta si pentru aceasta ii multumim.
Corect este ca daca ati efectuat stagiul militar dupa angajare si va pensionati cu pensie anticipata partiala in 23 noiembrie 2017 diminuarea este de 18 % daca pana atunci nu mai lucrati si de 15 % daca pana atunci lucrati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1