Subiect "salarii în acord direct" Deschis de Emilia M. la data: 01/12/2017 11:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
salarii în acord direct
Scris de: Emilia M. la data: 01/12/2017 11:34am
Gen: F
Data nasterii: 04.10.1955
Stagiul de cotizare: peste 42 de ani
Alte date:
Intrebare: În perioada 1981-1995 am lucrat ca agent de asigurări la ADAS (ASIROM-l de azi) fiind salarizată în funcție de valoarea asigurărilor încheiate în luna respectivă ( procentual, pe categorii de asigurări. Comparativ cu salariile tarifare din carnetul de muncă, salariile realizate sunt cu mult mai mari, salarii pentru care s-au calculat, reținut și virat contribuții sociale (de angajator în procentele legiferate la acea vreme - și angajat pentru pensie suplimentară la sal. tarifar). La stabilirea punctajului mediu s-au luat în calcul salariile din carnetul de muncă și nu cele realizate (de altfel, la data pensionării nu am avut adeverința cu salariile realizate, sporuri și alte drepturi). Doresc să știu dacă, în baza adeverinței, pot solicita recalcularea pensiei, iar în caz de răspuns negativ, pot să deschid acțiune la Tribunal?. În ultimul caz, pot invoca decizia ICCJ nr. 19?. Mulțumesc anticipat.
Re: salarii în acord direct
Scris de: la pensie la data: 01/13/2017 7:26am
Cereti recalcularea pensiei dar presupunem ca nu va fi luata in considerare si din aceasta cauza inainte de a o depune cereti informatii la ghiseul Casei de pensii. Daca o depuneti nu uitati sa faceti copie de pe adeverinta.
Decizia ICCJ 19/2011 se refera la sumele primite prin plata in acord conform formelor de retribuire specificate in art 12 alin (1) la legea 57/1974.
Noi presupunem ca forma dv de retribuire se incadreaza in acest articol. Totusi inainte de deschiderea actiunii in justitie consultati un avocat specializat in legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1