Subiect "Cand pot iesi la pensie" Deschis de Sirbi Mircea la data: 01/12/2017 3:02pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand pot iesi la pensie
Scris de: Sirbi Mircea la data: 01/12/2017 3:02pm
Gen:masculin
Data nasterii:20.04.1963
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:Am lucrat 20 de ani si 10 luni la grupa I RESPECTIV 1986 PANA IN 2007 , IN TOTAL 20 DE ANI SI 10 LUNI.Lucrez si in acest moment in alte conditii.
Re: Cand pot iesi la pensie
Scris de: la pensie la data: 01/13/2017 8:27am
Din pacate nu va putem raspunde la intrebare deoarece datele sunt neclare.
In prezent spuneti ca lucrati in alte conditii. „Alte conditii de munca” este o grupa de munca pentru cei care luceaza in domeniul militar fapt pe care nu l-ati mentionat.
Deci reveniti si precizati daca in prezent lucrati in sectorul militar si daca da, mentionati perioada lucrata in grupa „Alte conditii de munca” sau daca aceasta expresie a fost folosita gresit si de fapt dv lucrati in sectorul public fara a fi incadrat in grupa de munca.
Scris de: Sirbi Mircea la data: 01/13/2017 10:21am
Gen:Masculin
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Asa este cum s-a specificat de dv .Am folosit cumva gresit termenii.Din 2007 am lucrat fara grupa pana astazi cand scriu
Scris de: la pensie la data: 01/13/2017 1:05pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 aprilie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 20 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 10 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 40 ani.
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani adica in data de 20 aprilie 2018.
Scris de: Sirbi Mircea la data: 01/14/2017 2:09am
Gen:Nasculin
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Asa cum am mentionat am lucrat 20 de ani si 10 luni la grupa I .Intrebarea mea: se vor lua in calcul si cele 10 luni? Va multumesc pentru sprijinul si raspunsul la prima intrebare .Cu stima Mircea.
Scris de: la pensie la data: 01/15/2017 8:17am
Pentru stagiile lucrate in grupele de munca se acorda urmatoarele avantaje :
- Stagiu de cotizare suplimentar numai pentru ani intregi daca stagiul de gr I este mai mare de 5 ani
- Reducerea varstei de pensionare numai pentru ani intregi daca stagiul in gr I este mai mare de 2 ani
- Majorarea punctajului lunar pe perioada lucrata in grupa de munca indiferent de stagiu. Pentru stagiul in gr I punctajele lunare se majoreaza cu 50 %.
Deci dv pentru cele zece luni lucrate in gr I peste 20 ani beneficiati numai de majorarea punctajelor lunare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1