Subiect "MM_Reducerea varstei de pensionare" Deschis de MihaiM la data: 01/31/2017 3:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
MM_Reducerea varstei de pensionare
Scris de: MihaiM la data: 01/31/2017 3:37am
Gen: M
Data nasterii: 31-12-1956
Stagiul de cotizare: 36 ani
Alte date:
Intrebare:
Activitatea mea este impartita intre activitate civila (23 ani) si militara (13 ani).
Conform Legii 223/2015 beneficiez pentru activitatea militara de pensie militara.
Pe perioada militara am avut si grupa I-a de munca.
Din legea 263/2010 inteleg ca cei care au avut grupa I-a de munca “beneficiaza” de cresterea punctului de pensie pentru perioada de grupa I si de reducerea varstei de pensionare cu un anumit numar de ani.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru perioada cat am avut grupa I-a de munca in activitatea militara ?
Multumesc anticipat

Mihai M
Re: MM_Reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/01/2017 4:43am
Intrebarea este formulata neclar dar am inteles ca intrebati daca beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagii de cotizare lucrate in sectorul militar la obtinerea pensiei de serviciu in momentul cand sunteti cadru militar activ.
Legea 223/2015 prevede ca de aceasta reducere nu beneficiaza cadrele active ci numai la trecerea in rezerva daca nu are conditiile de a beneficia de pensie de serviciu.
Scris de: MihaiM la data: 02/01/2017 7:13am
Imi pare rau ca nu am fost explicit.
Revin, am fost militar (13 ani) am trecut in rezerva si acum lucreaz ca civil.
Pentru perioada militare am si grupa I-a de munca si dosar de pensionare.
Acum doresc sa fac dosar de pensionare pentru perioada civila (23 ani); intrebarea este pot beneficia in baza grupe I-a de munca de reducerea varstei de pensionare pentru partea civila ?

Multumesc
Scris de: la pensie la data: 02/01/2017 7:34am
La pensionarea cu oricare tip de pensie in sistemul public de pensii vi se acorda reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in gr I de munca, lucrat in sectorul militar, asimilata cu grupa conditii speciale daca acest stagiu este de minim 2 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1